לא מעט אנשים עברו לתחליפי חלב, ולא בהכרח בגלל רגישות ללקטוז. חלב פרה עובר תהליכי פסטור - בעיקר כדי להשמיד חיידקים ואורגניזמים, אך גם כדי להאריך את חיי המדף שלו. לעומת זאת, ישנם את התחליפים, ביניהם חלב שקדים וחבל סויה.

מאזין שפנה לד"ר מאיה רוזמן בתוכנית הרדיו שלה ב-103FM, שאל מה עדיף - חלב שקדים או סויה? ד"ר רוזמן ענתה: "כתחליף לחלב פרה, חלב סויה מבחינת כמות החלבון שיש בו, הוא היחידי שיש בו חלבון איכותי ובכמות כמו בחלב פרה. מהבחינה הזו הוא הכי טוב - גם מבחינת סידן".

היא המשיכה: "יש מוצרים דוגמת חלב שקדים, שהם מועשרים בסידן וזה רשום ברכיבים, אז כמות הסידן זהה לחלב פרה ולחלב סויה, אבל חלבון כמעט ואין שם ואף נוטה לאפס. אם אני משווה בין חלב סויה לחלב פרה אז זה הכי טוב. אם אתה רוצה לספוג יותר חלבון אז סויה".