בעיצומה של המלחמה: קרובי משפחתו של הנייה מקבלים טיפול רפואי בישראל

אחותו של איסמעיל הנייה - ראש הלשכה המדינית של חמאס - אושפזה בביה"ח סורוקה, שם ילדה. בשל סיבוך רפואי של התינוקת - היא נותרה מאושפזת בבית החולים

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
תקיפת ביתו של אסמאעיל הנייה | צילום: דובר צה"ל

אחותו של איסמעיל הנייה - ראש הלשכה המדינית של חמאס - אושפזה בביה"ח סורוקה, שם ילדה. בשל סיבוך רפואי של התינוקת - היא נותרה מאושפזת בבית החולים. הסיפור נחשף לראשונה על ידי אלמוג בוקר בחדשות 13.

משפחתו של הנייה שכמה מהם אזרחים ישראליים מקבלים טיפול מציל חיים בבי"ח סורוקה. האחיות של הנייה חיות בתל שבע, אחת מהן ילדה בימים האחרונים תינוק פג. הצוות הרפואי ממש מציל את חייו בימים אלה.

על פי הידוע, אסמעיל הנייה בן ה-62 מתגורר כיום בדוחה. הוא נשוי ואב ל-13, להנייה שני אחים ושמונה אחיות, שלוש מהן נשואות לבדואים ישראליים, הן בעלות אזרחות ישראלית ומתגוררות בתל שבע. אחת מהן כאמור ילדה לאחרונה במרכז הרפואי סורוקה.

הנייה נחשב לאחד מעשירי הפלסטינים, והונו מוערך במיליארדים. הוא משמש ראש הלשכה המדינית של חמאס החל ממאי 2017. בימים האחרונים דווח כי התגלעו חילוקי דעות בין הנייה לבין מנהיג החמאס ברצועת עזה יחיא סינואר.

תגיות:
איסמעיל הנייה
/
בית החולים סורוקה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף