הידעתם שפלפל ירוק הוא בוסר? ושפלפל אדום הוא מלך הוויטמין C? יש בו יותר ויטמין C מכל הירקות וכל הפירות. אם לא בודקים ליחידה אחת או מנת פרי/ירק, אלא למאה גרם – שימו לב:

יש כ- 130 מ"ג ויטמין C בפלפל אדום אחד, כשבתפוז שכולנו מכירים כמקור לוויטמין C יש 53 למאה גרם - כלומר פחות ממחצית. פלפל אדום אחד שוקל בממוצע 200 גרם, מה שאומר שיש בו 260 מ"ג ויטמין C וזה פי ארבעה בערך ממה שצריך ליום שלם. רבע פלפל אדום מכסה אותנו מבחינה זו וזה מעולה כפתרון לילדים שלא אוהבים ירקות או למבוגרים שבחורף לא ממש אוכלים ירקות טריים.

יש לך זמן פנוי? למה שלא תלמד/י אנגלית? לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות>>

פלפלים (צילום: אביר סולטאן, פלאש 90)
פלפלים (צילום: אביר סולטאן, פלאש 90)

על אופן הגידול של הפלפלים, על ההבדל בין הצבעים, על העונה הטובה ביותר ועל מה קורה עכשיו בתקופת המלחמה אני רוצה להעלות לשידור את טל שפירא, מגדל פלפלים בערבה: "הפלפלים של החורף הם הרבה יותר טעימים. כל הפלפלים מתחילים בצבע ירוק ולקראת ההבשלה הם מחליפים צבע לאדום, כתום או צהוב".

האזינו: