טוב לדעת - האם חשוב לאכול כל שלוש שעות? ממש לא. גם כשמדובר בסוכרת יש תיאוריות מדעיות שגורסות אחרת. תיאוריות מסוימות גורסות שכדאי לאכול כל שלוש שעות, גם אם לא רעבים.

בתכנית הרדיו שלה, ד"ר מאיה רוזמן הסבירה כי לא נכון לנו להסתכל על השעון - גם בנוגע לשיטת 16/8 שאומרת לצום 16 שעות ולאכול שמונה שעות. כדאי לשים לב לעובדות הבאות:

- אין הוכחות מדעיות לכך שאכילה כל שלוש שעות מפחיתה את צריכת הקלוריות היומית.

- מחקרים בעבר גרסו, שאם אוכלים שש ארוחות במשך היום זה עוזר לאיזון רמות הסוכר בדם, אבל מחקרים לאחרונה מצאו שגם בקרב סוכרתיים יש כאלו שמתאים להם לאכול שתיים-שלוש ארוחות גדולות במשך היום ללא נשנושי ביניים, כך שלכל אחד מתאים משהו אחר ואין חוקים חד-משמעיים.

לחם, דיאטה, אילוסטרציה (צילום: ingimage/ASAP)
לחם, דיאטה, אילוסטרציה (צילום: ingimage/ASAP)

- האדם לא נולד עם שעון על היד. מה קורה אם אכלנו ואנחנו רעבים שעתיים אחרי הארוחה? צריך לחכות ולהחזיק את עצמנו רעבים עוד שעה? וההיפך – מה קורה אם אנחנו שבעים מאוד ועברו ארבע-חמש שעות? לאכול בכוח? ממש לא. יותר חשוב להקשיב לגוף ולאיתותים שלו. אבל להקשיב באמת, ולהבדיל בין "סתם חשק להכניס משהו טעים לפה", לבין רעב.