מיתוס: ככל שפרי מתוק יותר – יש בו יותר סוכר? | ד"ר מאיה רוזמן

רבים נוטים לחשוב שככל שפרי מתוק יותר, כך כמות הסוכר שבו גבוהה יותר. האם הנחה זו נכונה? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה כי מידת המתיקות של הפרי אינה מדד מדויק לרמת הסוכר שבו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
פירות
פירות | צילום: אינגאימג'
2
גלריה
פירות אדומים
פירות אדומים | צילום: אינגאימג'

בדובדבנים למשל, יש 13% סוכר (יותר מפי 2), אבל האינדקס הגליקמי שלהם נמוך מאוד, כך שהסוכר הזה נספג לאט והם דווקא יותר מתאימים. גם לשזיפים אינדקס גליקמי נמוך מאוד.

תגיות:
פירות
/
סוכרת
/
סוכר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף