הגיע הזמן שמישהו יגיד את האמת: סוכר חום, דבש וסילאן - יותר בריאים מסוכר לבן? | ד"ר מאיה רוזמן

מנסים לצמצם את צריכת הקלוריות באמצעות שימשו בתחליפי סוכר כמו דבש, סילאן, מייפל או סוכר חום? ובכן, לא בטוח שכל אלה יסייעו לכם לחסוך בקלוריות. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מה עדיף ומה הכי פחות בריא לנו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
תחליפי סוכר מלאכותיים
תחליפי סוכר מלאכותיים | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
סוכר, אילוסטרציה
סוכר, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'
דבש
דבש | צילום: אינגאימג'

לאחרונה יצאו מחקרים שהראו שדבש מפחית את התעייפות השרירים בזמן פעילות גופנית. בכמות שבה משתמשים  - כפית אחת – אין משמעות לכמות נוגדי החמצון שיש בו. 40% מהדבש הוא פרוקטוז - סוכר הפירות - והוא בעצם עשיר יותר בסוכר זה מאשר הפירות עצמם. הפרוקטוז נספג לדם לאט יותר מאשר הסוכר הלבן (אינדקס גליקמי נמוך יותר), אבל למרות זאת הוא לא מומלץ אם יש נטייה לסוכרת. הסיבה היא שהוא גורם לעמידות לאינסולין, צבירת שומן בטני, והחמרת מצבי סוכרת.

תגיות:
בריאות
/
סוכר
/
דבש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף