בשורה התחתונה, מה שחשוב הוא גודל המנה. נכון שפחית קולה שמכילה שבע כפיות סוכר מזיקה לבריאות של כולנו, אבל שורה של שוקולד מריר שמכילה פחות מחצי כפית סוכר זה כבר עניין אחר.

שוקולד רגיל מכיל 40-50% סוכר והוא ראוי למדבקה אדומה (סוכר בכמות גבוהה), אבל למה שוקולד מריר 85% שיש בו 15% סוכר (כלומר 3 כפיות בכל טבלת השוקולד כולה) קיבל מדבקה של שוקולד לא בריא?

לחם לבן שמכיל קמח לבן וגדוש בחומרים משמרים לא יקבל סימון אדום, למרות שהחומרים המשמרים מזיקים לבריאות, והקמח הלבן גורם לסוכרת כמעט כמו סוכר לבן.

למה חטיף טבעי לגמרי שמכיל אך ורק תמרים ובוטנים מקבל מדבקה אדומה? זה כמו לאכול תמרים ולצידם בוטנים, מה רע בזה? התמרים מכילים סוכר, את זה כולם יודעים, כמו כל פרי. אבל זה לא סוכר לבן. גרנולה שעשויה משיבולת שועל, אגוזים וצימוקים קיבלה מדבקה אדומה כי בצימוקים יש סוכר. מה ההיגיון פה?

סוכרזית שעשויה מסכרין, שהוא חומר סינטטי פלסטי ואחד מהרעלים המסרטנים ביותר, לא תקבל מדבקת אזהרה כי היא אינה מכילה סוכר.