הציעו עזרה. התנדבו לסייע בהכנת מנה או בהגשה. הפעילות תסייע לכם להסיח את הדעת מהאוכל ותאפשר לכם לאכול פחות. במהלך הארוחה אכלו לאט ובמודע: הקפידו ללעוס היטב ותיהנו מהטעמים. אכילה איטית תאפשר לכם להרגיש שובע מהר יותר ולמנוע אכילת יתר. השתמשו בצלחות קטנות: הן יסייעו לכם לעקוב אחר כמות האוכל ולהעמיס פחות.
הימנעו ממזונות מטוגנים. הם עתירים בשומנים ובקלוריות וכבדים לעיכול. העדיפו מזונות אפויים, צלויים או מבושלים. אם אתם מכינים מאכלים, השתמשו בתרסיס שמן או אפו בתנור את הלביבות והקציצות. הפחיתו באכילת מצות. הן עתירות בקלוריות, עשירות בפחמימות פשוטות וגם מגבירות את הסיכוי לגזים ולעצירות.
אל תתביישו לומר "לא". אם אתם חשים שבעים, מותר בהחלט להימנע ממנות נוספות. הזיזו את הגוף. פעילות גופנית קלה לאחר הארוחה, כמו הליכה קצרה, תעזור לעיכול, תשרוף קלוריות ותשפר את הרגשתכם. אל תחושו אשמה. גם אם זללתם, זכרו שמחר יום חדש. בחול המועד תוכלו ליישר קו, לשוב לתפריט רגיל דל בשומן ובסוכרים ועשיר בירקות ובמים, לצד פעילות גופנית. חג שמח!