בעקבות בלוני הנפץ: עלייה של 40% במספר נפגעי החרדה בעוטף עזה

נתונים שפורסמו מצביעים על עלייה חדה בפגועי הנפש ביישובים הסמוכים לרצועה, לאור המתיחות הביטחונית. בנוסף לכך, לתושבים אין מרפאה פסיכולוגית שתסייע להם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
תושבי עוטף עזה במקלטים
תושבי עוטף עזה במקלטים | צילום: רויטרס

"זה מעציב ומפתיע. זה ברמות שעוד לא הכרנו ולא חווינו" סיפרה עינב דרורי, תושבת העוטף לשעבר שעברה עם משפחתה לארה"ב בעקבות המתיחות הביטחונית בדרום.

לי שאטו, שעזבה עם משפחתה לקוסטה ריקה בעקבות האירועים הצהירה: "אני עם הטירוף הזה סיימתי. אנחנו בשנה וחצי מאוד קשות בעוטף. מירי לירי, מאירוע לאירוע, הכוח יורד ומשהו קורה".

"הבריאות הנפשית והפיזית של הילדים שלי היא מעל הכל" המשיכה שאטו "אני לא מוצאת סיבות להישאר פה. להרבה אנשים נגמר הכוח".

משרד הבריאות מסר בתקופה לפרסומים כי "הרפורמה בבריאות הנפש יצאה לדרך ביולי 2015. במסגרתה, הקימו קופות החולים עשרות רבות של מרפאות לבריאות נפש, רבות מהן בפריפריה, גייסו מטפלים והרחיבו את נגישות הציבור בישראל לטיפול נפשי ציבורי".

"ספציפית באזור עוטף עזה, ישנה מרפאה של בית החולים ברזילי באשקלון, עם שלוחה בשדרות, שירות של הכללית בשדרות, ומרפאה של האגודה לבריאות הציבור באופקים" נכתב בהמשך התגובה והובהר כי "מרפאות אלו מעניקות שירות לחברי כל קופות החולים, בדומה למרפאות ממשלתיות בכל הארץ. לצד אלו פועלים מרכזי החוסן שבמימון המשרד שמעניקים טיפול ייעודי לתושבי העוטף. אכן, הצורך בהרחבה נוספת של המערכת עדיין קיים, ומשרד הבריאות פועל למול קופות החולים למימושו".

תגיות:
עוטף עזה
/
טיפול נפשי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף