"אני מוניתי לתפקיד מנכ"ל משרד הבריאות ביוני 2010, שנה לאחר שישראל הצטרפה ל-OECD, והתחלנו לקבל את הפירות מההצטרפות הזו", סיפר גמזו. "אחד הדברים שאני הובלתי זה חיבור הרבה יותר גדול, ושימוש בחברות ובשותפות הזו. בשלהי תפקידי הייתי חלק מחטיבת הבריאות ב-OECD, שם למדתי עוד יותר על העוצמה של האירגון הזה, והדרך שלנו כמדינה שלא נמצאת באירופה ללמוד ולהשתמש במערכת הזו", הוסיף.
"זה צלח את האישורים של כל הגילדות", הוסיף גמזו. "כל מי שהתנגד למדידה ודיווח בבתי החולים באותו רגע נאלם דום, התקנות פורסמו ב-2012, וב-2013 הונפק הדוח הראשון - דוח מדדי האיכות בבתי החולים. זה דוחף קדימה את בתי החולים, לדוגמה, על היכולת לקחת את הארגון ובלי פחד לשים זרקור על נקודות תורפה, ובהן ולהריץ שינוי. זה כלי רגולטורי חזק".
"המלצתי לחבריי למקצוע להשתמש בזה", הוסיף מנכ"ל משרד הבריאות לשעבר. "אנחנו נהנים לראות את הדברים הטובים ולא חוקרים ממש לעומק. מה שמאט את הליכי הלמידה שלנו היא העובדה שאנחנו רק אומרים לעצמנו כמה אנחנו נהדרים. הדבר הזה תמיד הטריף אותי. איך זה שאנחנו לא עולים ביחס לשאר המדינות ב-OECD מבחינת מדדי האיכות, ולא הצלחתי לפצח את זה, גם בתור מנכ"ל משרד הבריאות. נכנסתי שם לכל המדדים, ומעבר למה שעשיתי שם, עשיתי את זה לשירות מדינת ישראל".