המשבר הבא בדרך? "יש לפחות 20 מחלות חדשות שהגיעו, השאלה היא מה יקבע את המגפה הבאה"

רופאים בכירים אומרים כי מערכת הבריאות הישראלית נתפסה לא מוכנה בעת התפרצות הקורונה, ומזהירים מפני העתיד: "לא היה מספיק כוח אדם. את 600 הרופאים שגויסו היינו צריכים לקלוט לפני 5 שנים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דברי משתתפי פאנל בריאות בראי התקופה שלאחר המשבר
דברי משתתפי פאנל בריאות בראי התקופה שלאחר המשבר | צילום: האקדמיה נתניה

"לא מלחמה, לא הרס תשתיות, נגיף אחד שיתק אותנו כולנו. המגפות הבאות יהיו עוד פחות ממאה שנים וגם מלחמות וגם רעידות אדמה עוד יהיו. הזירה של לבנון לא דומה לעזה ולכן זה מחייב אותנו. אם לא נערך בהתאם נהיה בפני שוקת שבורה", הסביר.

לדבריו של אפק, הבעיה לא הייתה היעדר ידע מקצועי, אלא מחסור בכוח אדם. "היה לנו ידע והמערכת מאוד בעלת יכולת הסתגלות ותגובה מהירה אבל לא היה מספיק כוח אדם וייאמר לזכותה של הממשלה שנתנה תקנים של 600 רופאים ו-1,500 אחיות. המערכת הייתה צריכה מזמן את זה ולא רק בגלל הקורונה. וכעת האוצר אומר שלא צריך את הרופאים הללו כי עברה הקורונה וזה לא נכון. זה על גבול ההזוי", הסביר.

תגיות:
מערכת הבריאות
/
קורונה
/
משבר הקורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף