כאבי מרפקים היא תופעה נפוצה ומטרידה. בארצות הברית, מעל ל-58 מיליון אנשים שמהווים 24% מהאוכלוסיה סובלים מכך. עם זאת, ישנם מספר סוגי מזון שיכולים להקים על הכאבים. 

תפוחים, ברוקולי והדרים, כוללים בתוכם נוגדי חמצון רבים, המפחיתים דלקות במפרקים ובשרירים. כמו כן, פירות יער מכילים תרכובות ביו-אקטיביות עם השפעות אנטי דלקתיות. 

בנוסף, אכילת סלמון, סרדינים ושימורים של טונה באופן קבוע, עשויה לסייע בהפחתת תסמיני דלקת מפרקים. אכילת אגוזי מלך עושיה לסייע גם כן, עקב ההשפעה האנטי דלקתית שבכך. כמו כן, צריכת שמן זית עשויה לסייע בניהול הכולסטרול, ומסייעת לתזונה שלנו.