תמרים ודבש אלו מזונות שאנחנו נתקלים בהם בדרך כלל כאשר אנו מחפשים מתכונים בריאים, אך האם הם גם יכולים להזיק? התמרים והדבש ידועים ביתרונות רבים - שכן התמרים לדוגמה מספקים לגוף את האנרגיה הדרושה לו, בנוסף להיותם עשירים במינרליים חיוניים. 

לא בשל? לקראת ראש השנה - כל האמת על התמר הצהוב | מאיה רוזמן
יותר מסתם סוכר: הסגולות הבריאותיות של הדבש | מאיה רוזמן

כמו כן, מחקר חדש מאוניברסיטת אוקספורד מצא שדבש יעיל יותר בהקלה על סימפטומים של הצטננות ומחלות דמויות שפעת מאשר טיפולים רגילים, ויכול לספק אלטרנטיבה בטוחה יותר, זולה יותר וזמינה יותר לאנטיביוטיקה.

דבש (צילום: יח''צ)
דבש (צילום: יח''צ)

עם זאת, אין זה אומר שצריכת יתר של תמרים ודבש אינה יכולה להזיק, כך על פי משרד הבריאות הסעודי, שכן בהחלט מדובר במזונות עשירים בסוכרים.

משרד הבריאות הסעודי המליץ, באתר האינטרנט שלו, לאנשים עם סוכרת למתן את צריכת התמרים שלהם, שכן אכילתם בשפע גורמת לסוכר בדם לא סדיר אצל חולי סוכרת. בעוד מומחים מזהירים מפני צריכת דבש בשפע, שכן הוא עובר חילוף חומרים כמו. סוכר בגוף, ממש כמו סוכר וסירופ מייפל.