על פי מחקר חדש שפורסם בכתב העת PLOS Medicine, החלפת בשר אדום ומזון מעובד בקטניות, דגנים מלאים וירקות יכולה לעזור להגדיל את תוחלת החיים ביותר מעשר שנים לאנשים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם.
אנשים רבים לא חושבים מיד על קטניות כשמדובר במזונות שצריך לאכול על בסיס יומי ובעלי יתרונות לטווח ארוך. הקטניות הנפוצות ביותר הן שעועית, עדשים, פולי סויה, שעועית, בוטנים וחומוס. היתרונות הבריאותיים העיקריים של קטניות כוללים מקור מצוין לחלבון, החיוני לתפקודים ביולוגיים רבים. קטניות מהוות מקור חשוב לסיבים תזונתיים וסייעים בחיזוק המערכת החיסונית, הורדת כולסטרול, הפחתת דלקות, ניהול רמת הסוכר והמשקל בדם, ומקדמים בריאות מערכת העיכול.