מחקר חדש מצא: כך תגדילו את תוחלת החיים שלכם ביותר מעשר שנים

על פי מחקר חדש שפורסם בכתב העת PLOS Medicine, החלפת בשר אדום ומזון מעובד בקטניות, דגנים מלאים וירקות יכולה לעזור להגדיל את תוחלת החיים לאנשים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שעועית
שעועית | צילום: אינג'אימג'

על פי מחקר חדש שפורסם בכתב העת PLOS Medicine, החלפת בשר אדום ומזון מעובד בקטניות, דגנים מלאים וירקות יכולה לעזור להגדיל את תוחלת החיים ביותר מעשר שנים לאנשים בשנות ה-20 וה-30 לחייהם.

אנשים רבים לא חושבים מיד על קטניות כשמדובר במזונות שצריך לאכול על בסיס יומי ובעלי יתרונות לטווח ארוך. הקטניות הנפוצות ביותר הן שעועית, עדשים, פולי סויה, שעועית, בוטנים וחומוס. היתרונות הבריאותיים העיקריים של קטניות כוללים מקור מצוין לחלבון, החיוני לתפקודים ביולוגיים רבים. קטניות מהוות מקור חשוב לסיבים תזונתיים וסייעים בחיזוק המערכת החיסונית, הורדת כולסטרול, הפחתת דלקות, ניהול רמת הסוכר והמשקל בדם, ומקדמים בריאות מערכת העיכול.

תגיות:
שעועית
/
בוטנים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף