שר הבריאות דרעי הביע את ההכרה בנזק שגורם הסוכר לבריאות הציבור, הן בהשמנה והן במחלת הסוכרת, והביע את מחויבותו להמשך המאבק לקידום אורח חיים בריא. בעקבות זאת, הנחה השר לבחון את יישומם המהיר של הצעדים הבאים:
השר דרעי מסר: "משרד הבריאות, המופקד על בריאות הציבור, מחויב לפעול בדרכים מעשיות לצמצום תופעות ההשמנה והסוכרת. אפעל בכל כוחי על מנת להצליח במאבק".
בתוך כך, איגוד רופאי בריאות הציבור בישראל מסר: "שר הבריאות והממשלה ייבחנו במעשים ולא בהבטחות. החיפזון בביטול המס על המשקאות המסכרים אינו עולה בקנה אחד עם מחויבות לבריאות הציבור. הקואליציה כבר הוכיחה את יכולתה לקדם חקיקת בזק. אנו מצפים לנחישות וזריזות דומה בקידום איסור פרסום מזון ומשקאות מזיקים ושאר הצעדים שהבטיח היום שר הבריאות, על מנת שלא יישארו בגדר מס שפתיים".