אבוקדו, לחם, ואפילו עגבניות: כל המזונות שלא כדאי לשמור במקרר

המקרר במטבח מהווה מיקום מצוין למזונות רבים, ולרבות גם עוזר לשמור על הטריות שלהם. אבל האם ידעתם שישנם מאכלים שלא כדאי לאחסן במקרר? אנחנו כאן כדי לגלות לכם - המזונות שכדאי להימנע מלהכניס למקרר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ירקות ופירות
ירקות ופירות | צילום: אינגאימג'
13
גלריה

אחסון מזון במקרר הוא דבר נורמלי, נוח, ואף עוזר לטריות האוכל ומונע ממנו להירקב. עם זאת, ישנם מאכלים שכדאי להימנע מלאחסן במקרר משום שהם עלולים להתקלקל או שטעמם ומרקמם עשוי להשתנות. כך, לפי מומחים בענייני תזונה ובריאות.

אז איזה מזונות לא כדאי לשמור במקרר?

בננות

טמפרטורת המקרר אינה מתאימה לבננות. הטמפרטורות הקרות מפרקות את דפנות התאים של קליפות הבננה, משחימות אותן במהירות ומגבירות את קצב ההבשלה, ואף אחד לא אוהב בננה בשלה מדי.

בננות
בננות | צילום: אינג אימג'

עגבניות

כדי לא לשבש את תהליך ההבשלה של העגבניות ולשנות את הטעם והמרקם שלהן, כדאי להימנע משמירתן במקרר.

עגבניות, עגבנייה
עגבניות, עגבנייה | צילום: פלאש 90

לחם

רובנו נוטים לאחסן את הלחם שלנו במקרר, עם זאת - זה לא אידיאלי. טמפרטורות נמוכות עלולות לגרום לו להתייבש ולהתיישן בקצב מהיר יותר. לחלופין, ניתן לשמור אותו במקום קריר וחשוך. אם יש לכם הרבה לחם, אחסנו אותו במקפיא והפשירו אותו כשצריך.

לחמים
לחמים | צילום: אינג'אימג'

דבש

כדאי להימנע מאיחסון הדבש במקררים, זאת משום שהוא יכול להתגבש בטמפרטורות קרות. יש לשמור את הדבש בטמפרטורת החדר.

דבש
דבש | צילום: פסקל פרץ רובין

תפוחי אדמה

כדאי להימנע מקירור תפוחי אדמה משום שהם עלולים לפרק את העמילן שקיים בהם, מה שישנה להם את הטעם.

תפוח אדמה, תפוחי אדמה (אילוסטרציה)
תפוח אדמה, תפוחי אדמה (אילוסטרציה) | צילום: אינגאימג'

אבוקדו

הימנעו מלאחסן אבוקדו במקרר, שכן הוא עלול להאט את תהליך ההבשלה ולהקשיח את מרקם הפרי. ניתן לשמור אותו מחוץ למקרר וליהנות מהטעם ומרקם הפרי.

אבוקדו
אבוקדו | צילום: אינג'אימג'

שמן בישול

אחסון שמן בישול כמו שמן קוקוס, שמן זית, שמן צמחי ועוד במקרר אינו מומלץ. הטמפרטורה הקרה עלולה לגרום לו להתעבות ולהתמצק, מה שיהפוך אותו ללא מתאים לבישול. במקום זאת, אחסנו אותו במקום חשוך וקריר כדי להאריך את השימוש.

שמן
שמן | צילום: אינגאימג'

בצל

בצלים נמצאים אצלינו כל השנה, וחייהם יכולים להימשך זמן רב - כל עוד נאחסן אותם נכון, ולא במקרר. הלחות של המקרר תשפיע על מרקם הבצל ותרקיב אותו. יש לאחסן בצלים במקומות קרירים וחשוכים, ולהימנע מלשמור אותו ליד תפוחי אדמה. הסיבה לכך היא שהבצל יתקלקל תוך מספר שבועות אם יישמר בשטח סגור בגלל הגזים שפולטים תפוחי האדמה.

בצל, אילוסטרציה
בצל, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

קפה

מוצר נוסף שלא מומלץ לשמור במקרר הוא קפה. הקור יכול לשנות באופן דרסטי את טעם הקפה. יש לאחסן קפה בכלי אטום ולהרחיק מאור השמש.

פולי קפה
פולי קפה | צילום: אינגאימג'

שום

לא מומלץ לאחסן שום במקרר משום שהוא גורם לנביטה ומקצר את חייו. כדאי לשמור אותו במקום יבש וקריר כדי להבטיח שניתן יהיה להשתמש בו למשך זמן ארוך יותר מבלי לאבד את טעמו.

שום, אילוסטרציה
שום, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'

אגוזים

טמפרטורות קרירות עוזרות למנוע מהשמנים הטבעיים שבאגוזים להתכלות. אגוזים קלופים יכולים לספוג גם ריחות אחרים האורבים במקרר. מומלץ לאחסן אגוזים בכלי אטום במזווה.

קטניות ואגוזים
קטניות ואגוזים | צילום: אינגאימג

מאפים

השומנים במאפים מתקשים בטמפרטורות קרות, מדכאים טעמים וגם מחזקים את המרקם. הימנעו מאיחסונם במקרר.

מאפים
מאפים | צילום: אינגאימג'
תגיות:
אוכל
/
מקרר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף