מחקר שנערך באוניברסיטת קופנהגן שבדנמרק, חושף כמה מהיתרונות הבריאותיים המצויים בשילוב של קפה וחלב. מטרת החוקרים היתה לבדוק כיצד נוגדי חמצון הידועים כפוליפנולים ומצויים בכמות גבוהה בקפה, מקיימים אינטראקציה עם חומצות אמינו, המרכיבות את החלבונים המצויים בחלב. 

תוצאות המחקר מעידות על כך שלקוקטייל זה יכולה להיות השפעה מועילה ביותר על דלקת בבני אדם: התגובה הדלקתית מתחילה כאשר מערכת החיסון של הגוף משחררת תאי דם לבנים כדי להילחם בחומרים זרים כגון חיידקים ווירוסים, אומרים החוקרים. פוליפנולים, המצויים בכמות גבוהה בקפה, נחשבים יעילים מאוד במניעה וטיפול בדלקת.

החוקרים בדקו את ההשפעה האנטי דלקתית הזו על תאי מערכת החיסון. הם אומרים שתאים שקיבלו גם פוליפנולים וגם חומצות אמינו, החומר המצוי בחלב, היו יעילים פי שניים במלחמה בדלקת בהשוואה לתאים שקיבלו רק פוליפנולים. המדענים בדקו גם כיצד המולקולות נקשרות זו לזו במשקה כמו קפה עם חלב ומצאו שאותה תגובה מתרחשת.

בנוסף, הוסיפו עורכי המחקר, האפקט האנטי דלקתי הזה עשוי להתרחש כאשר משלבים סוגי מזון אחרים, כמו מנת בשר עם ירקות או שייק עם חלב או יוגורט.