לתה מספר רב של יתרונות בריאותיים, אך הוספת חלב וקוביית סוכר כדי להפוך אותו לטעים יותר עשויה להפחית את היתרונות התזונתיים שלו במידה מסוימת. מחקרים מדעיים מעדיפים תה ירוק על פני תה עם חלב מהסיבות הבאות:
פלואוריד שימושי בהגברת חוזק העצם ושמירה על בריאות השיניים מבלי להזדקק לתוספי מזון. אבל בזמן הוספת חלב לתה הפחיתו את ההשפעה הזו מכיוון שמספר הפלואורידים נמוך משמעותית.
יתרונות בריאותיים
מחקרים רבים הוכיחו כמה מהיתרונות הבריאותיים של שתיית תה ירוק בהשוואה לסוגי תה אחרים:
היזהרו מהוספת חלב
חלב הוא בהחלט מזון מלא, אך הוספתו לתה השחור אינה מעניקה תועלת בריאותית כלשהי, להיפך, הוספת חלב לתה שחור או ירוק כאחד יכולה להפחית את עוצמת התכונות הבסיסיות של המשקה. לכן, מומחים ממליצים לצרוך תה בצורתו הגולמית על ידי החדרתו במים חמים ללא תוספים כדי להגביר את רמות האנרגיה.
אפשר להוסיף טיפת לימון במקום חלב לשיפור הטעם. מומחים מזהירים כי תה עם חלב מכיל קלוריות נוספות, בניגוד לתה ירוק, שעוזר לרדת במשקל.