המרכיב שתאכלו בארוחת הבוקר וישאיר אתכם שבעים עד הצהריים

התזונאית הרוסיה ד"ר יקטרינה מטיסקינה טוענת כי היא גילתה ששומן שניתן למצוא בביצים, אבוקדו, אגוזים וזרעים הוא אחד ממרכיבי ארוחת הבוקר שגורמים לאדם להרגיש שובע לאורך זמן

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ארוחת בוקר
ארוחת בוקר | צילום: אינגאימג'

אנחנו אף פעם לא מתעייפים מהחיפוש המתמיד אחר דיאטות וטיפים שיסייעו לנו לרדת במשקל ולהיפטר מהקילוגרמים העודפים. תזונאית רוסיה טוענת כי היא גילתה מרכיב שאם תאכלו אותו בארוחת הבוקר, תהיו שבעים ולא תרצו לאכול כלום עד הצהריים.

התזונאית, ד"ר יקטרינה מטיסקינה, ציינה כי שומן הוא אחד ממרכיבי ארוחת הבוקר שגורמים לאדם להרגיש שובע לאורך זמן. לדבריה, "אדם צריך אנרגיה בבוקר כדי להתעורר, ופחמימות מורכבות כמו דייסה מסייעות לזה. פחמימות לא יוצרות תחושת מלאות כי הן מעובדות מהר. לגבי שומנים, הם יוצרים את התחושה הזו. אלו יכולים להיות שומנים צמחיים בלתי רוויים כמו אבוקדו, אגוזים וזרעים".

עוד הוסיפה מטיסקינה, כי שומנים רוויים ממקור מן החי, כמו ביצים, עדיפים אם ארוחת הבוקר מורכבת מפריטים שונים. האופציה הטובה ביותר לדבריה, היא "דייסה עם ביצים מבושלות וגבינת פרמז'ן. לדייסה אפשר להוסיף אגוזים ואבוקדו, מה שעוזר לא להרגיש רעב לפני ארוחת הצהריים.

"תכולת הקלוריות של התזונה היומית שונה מאדם לאדם. באופן כללי, אדם צריך לצרוך כ-1 גרם שומן לק"ג ממשקלו", אמרה התזונאית והוסיפה: "למשל, אם משקלו הוא 60 ק"ג, אז הוא צריך לאכול 60 גרם שומן ליום, אם הרופא לא מונע זאת. אנשים שסובלים מהשמנת יתר, בעיות בכבד או בבלוטת התריס גם צריכים להפחית את כמות השומן בתזונה שלהם".

תגיות:
תזונה
/
בריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף