האם דג הסלמון גורם לנזקים בריאותיים? | מאיה רוזמן מסבירה

התזונאית נשאלה על מחקר שהתפרסם הקיץ העוסק בנזקי אכילת הדג הפופולרי: "מאמר בודד לא צריך להשפיע על הבחירות שלנו"

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
דג סלמון
דג סלמון | צילום: אינגאימג'

רוזמן פתחה בכך שדגים אינם הכרחיים לתזונה מלאה, וניתן לצרוך את ערכיהם התזונתיים ממקורות אחרים. "אני כבר שנים שלא אוכלת דגים", אמרה רוזמן למאזינה המודאגת, "חלבונים איכותיים יש לנו גם בסויה, טופו, בגבינות ומוצרי חלב, B12 יש גם בביצים ומוצרי חלב ואומגה 3 יש באגוזי מלך ובצ'יה ופשתן".

לאחר מכן התייחסה לגופו של המאמר: "סביר להניח שאפשר היה לכתוב מאמר שלם על כל סוג של דג. אם את אוכלת דגים, אז תאכלי מפה ומפה", הוסיפה, "אני לא בטוחה שמאמר אחד כזה או אחר צריך לפסול לך. בשורה התחתונה, זה יפה לקרוא, זה יפה ביקורת, אבל גם כשמדובר במחקר מדעי שיוצא, זה מחקר אחד. להגיד לפסול משהו בגלל זה? אני לא יודעת, אבל תשומת לב זה תמיד טוב".

תגיות:
תזונה
/
בריאות
/
מאיה רוזמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף