רבות דובר בשנים האחרונות בשבחה של הדיאטה הים תיכונית, הכוללת מגוון פירות וירקות טריים, דגים ופירות ים וכמובן – הרבה שמן זית. כעת, מחקר חדש מגלה כי היא מעניקה יתרון בריאותי לתפקוד הקוגניטיבי. 

המחקר שניתח מידע רפואי מכ-60 אלף בריטים מצא כי בקרב אלו שתזונתם מבוססת על תזונה ים תיכונית, הסיכון ללקות בדמנציה יורד ב-23% - גם במקרים שבהם קיים סיכון גנטי. 

ג'ניס רנסון, חוקרת מאוניברסיטת אקסטר שבדרום בריטניה, אמרה על התוצאות: "הממצאים של המחקר מדגישים את ההשפעות ארוכות הטווח של התזונה על תפקוד ובריאות המוח. שילוב של דגים ופירות ים, דגנים מלאים, פירות וירקות טריים ושומנים בריאים מספק 'שכבת הגנה' מפני הידרדרות לדמנציה", היא הוסיפה: "אנחנו רואים את ההבדל גם בקרב מי שיש לו סיכון גנטי למחלה, לכן יתכן שהתזונה הים תיכונית מומלצת לכל מי שמעוניין לצמצם את הסיכון".

ממצאים אלו ראשוניים ובשלב זה עוד לא מתורגמים להמלצות תזונה רשמיות, אך ראש אגף מדיניות ומחקר האלצהיימר בבריטניה, אמרה כי ממצאיו מעניינים. "עם זאת, יש צורך במחקרים נרחבים יותר הכוללים קבוצות מיעוט אתניות שמאופיינות בסטיגמה ותת אבחון של דמנציה".