רבים לא יודו בזה, אבל אין על ארוחת "שאריות". העוף משבת, הפיצה הקרה על הבוקר או הפסטה שנדחסה בחופזה כדי לקחת למשרד. זה לא רק הפיתרון העצלני ביותר, הוא גם האקולוגי ביותר. 

אלא שכל מי ששמר במקרר שאריות, מכיר את הרגע הגורלי שבו הכל משתנה: קופסת הפלסטיק בילתה יום או יומיים יותר מדי במקרר, ועכשיו שוכבת לה מיותמת על המדף כקציצה שאין לה הופכין.

אז איך יודעים מתי הגיע הזמן להיפרד כידידים ולשלוח את הקופסה ישירות למדיח?

על פי מנהל הבטיחות בתעשיית המזון האמריקאית, יש לאחסן שאריות אוכל עד ארבעה ימים בקירור, ועד ארבעה חודשים בהקפאה. בפועל, כדאי תמיד לבחון את הריח, המראה והטעם לפני שמעמיסים לצלחת.