צריכת מנגו מגבירה את מגוון המיקרוביום במעיים, דבר שיכול להועיל לסובלים מעודף משקל. תכולת הסיבים בפרי הקיצי משפיעה באופן חיובי על המיקרוביום של המעי.

במחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת Food Science and Nutrition, חוקרים מאוניברסיטת סן דייגו סטייט (SDSU) חקרו כיצד צריכת מנגו טרי משפרת את בריאות המעיים והמיקרוביום.

הם מצאו כי לתזונה יש השפעה משמעותית על מגוון והרכב החיידקים במעיים. צריכת דגים ופירות חיים, לדוגמא, הוכחה כמגבירה את המגוון המיקרוביאלי, בעוד שמשקאות ממותקים ומזונות מטוגנים עלולים להפחית את המגוון.

תזונה, פיטוכימיקלים וסיבים נמצאים בשפע במנגו, ומקדמים בריאות טובה. החוקרים העריכו את ההשפעות של צריכת מנגו על בריאות המעיים והמיקרוביום במשך 12 שבועות. לפי הממצאים, מנגו הגביר את מגוון המיקרוביום במעיים לאחר ארבעה שבועות, עם ההשפעות המשמעותיות ביותר שהתרחשו בשבוע 12.