רופא מזהיר: אכלתי את הדברים הבאים שנים בארוחת הבוקר ועליתי במשקל

הפרופסור טים ספקטור חשף בתוכניתו של מייקל מוסלי ב-BBC את הסוד לירידה במשקל באמצעות ארוחת הבוקר, זאת לאחר ששם לב כי ארוחת הבוקר שנחשבת לבריאה בקרב רבים, הביאה לעלייה חדה במשקלו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ארוחת בוקר
ארוחת בוקר | צילום: אינג אימג'
2
גלריה

אז מהי למעשה ארוחת הבוקר אותה אכל במשך שנים, אשר הביאה לעלייה כה חדה בסוכר בדם ובמשקל?

הפרופסור סיפר כי נהג לאכול בכל בוקר טוסט מלחם חום עם ריבה לשתות כוס מיץ תפוזים ותה עם חלב דל שומן. כאשר השתמש במד סוכר לאחר מכן, הבחין בנתון מדאיג; טווח הסוכר שלו היה זהה לשל חולי סוכרת. אולם, את דבריו מסייג הרופא בכך שאין זה תקף לגופו של כל אדם, כך למשל רמות הסוכר בדם של אשתו הגיבו אחרת לאותה ארוחת בוקר.

במקרה שלו, הוא נדרש לעבור לארוחת בוקר עתירת שומן, הכוללת יוגורט מלא בשומן עם קצת אגוזים וזרעים וכל סוג של פירות יער, קפואים או טריים בהתאם לעונה. בנוסף, זנח את התה לטובת הקפה שלטענתו "טוב לחיידקי המעיים".

מוזלי
מוזלי | צילום: אינג אימג'

"זה עשה הבדל דרסטי. ראיתי מיד שהשינוי הוריד לי את הסוכר" סיכם. "לא הייתה לי עלייה בסוכר, גם לא הרגשתי כמעט רעב בשעה 11 בזמן העבודה. אני לא הרגשתי שאני צריך לאכול ארוחה. הרגשתי טוב יותר באופן כללי".

תגיות:
ארוחת בוקר
/
בריאות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף