יו"ר ההסתדרות הרפואית: "הממשלה החליטה שהיא לא שמה קצוץ על הציבור"

פרופ' חגי לוין התייחס להחלטת בית הדין להוציא צו מניעה לשביתת מערכת הבריאות ואמר: "זהו יום שחור למדינה". על ביטול עילת הסבירות הסביר: "תפגע במטופלים והרופאים, מחובתנו לפי שבועת הרופא להתנגד לה"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
הרופאים קוראים לשביתה | צילום: צילום פרטי

לוין הסביר למה החליטה ההסתדרות הרפואית לצאת לשביתה: "ביטול עילת הסבירות פוגעת ספציפית במערכת הבריאות, במטופלים וברופאים, ולכן חובתנו לפי שבועת הרופא היא להתנגד אליה".

הוא הוסיף: "אם יש בחינות לקבלת רישיון רפואה בישראל, לחץ פוליטי יכול לגרום להורדת הסף. השר יוכל להחליט שהוא מוריד את הרף בעשר נקודות. זו החלטה בלתי סבירה באופן קיצוני, אך הוא לא יהיה כפוף אליה. בתחומים המורכבים של בריאות הציבור בדרך כלל אין עילות אחרות. מחר יבוא שר בריאות ויגיד שבעיניו זה בסדר שמותר לעשן בתוך אוטובוס. איזו עילה תהיה לעניין הזה?"

לדבריו, "אנחנו כאנשי מקצוע בתחום הרפואי לא יודעים איך להגן על המטופלים שלנו במערכת כזאת. רופאים לא ירצו לעבוד במדינה כזו. הממשלה בחרה ביודעין להפר את החוזה החברתי. היא החליטה שהיא לא שמה קצוץ על הציבור כולו. היא לא סופרת אותנו והופכת את כולנו לאזרחים סוג ב'", בהמשך הזהיר כי "יש אלפי רופאים שטוענים שצריך לצאת לשביתה ללא מועד סיום".

יו"ר ההסתדרות הרפואית התייחס גם לקבוצת הוואטספ שנפתחה היום, המסייעת לרופאים להשיג מידע על האפשרויות לרילוקיישן. "לא נכנסתי לקבוצה, זה כואב לי מאוד", אמר. "אלה אנשים טובים שלנו מכל הארץ ומכל ההתמחויות, ובעיקר אנשים צעירים. היום אנשים אומרים שהם לא יכולים לעסוק ברפואה ומדע כמו שצריך במדינה לא דמוקרטית".

תגיות:
ההסתדרות הרפואית
/
פרופ' חגי לוין
/
הרפורמה במערכת המשפט
/
עילת הסבירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף