למה המוח קופא כשאוכלים או שותים משהו קר ואיך אפשר למנוע את זה

קיפאון מוחי או בריין פריז הוא כאב קצר אך עז אשר מתרחש כאשר אוכלים, שותים או נושמים משהו קר במיוחד כמו גלידה, ברד, קרטיב ועוד. אפשר להימנע מהתופעה באמצעות מספר טיפים פשוטים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בריין פריז, אילוסטרציה
בריין פריז, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'

כשאוכלים או שותים משהו קר מדי או שאוכלים או שותים אותו מהר מדי כלי הדם בפה מתכווצים במהירות ואז מתרחבים שוב, מה שגורם לעלייה בזרימת הדם למוח. עלייה פתאומית זו בזרימת הדם היא זו שגורמת לכאב.

אכלו ושתו לאט לאט מוצרי מזון או משקאות קרים/קפואים. פשוט האטו את הקצב ותהנו מהטעם. ביסים קטנים יעזרו לפה שלכם להתרגל לקור.

הרחיקו את הגלידה, קרטיב וכו' מגג הפה, כי זה המקום בו כלי הדם הכי רגישים להתכווצות.

נסו לתת למזון הקפוא לשבת על הלשון שלכם כמה שניות לפני שאתם בולעים אותו.

לחצו את הלשון לגג הפה כדי לחמם אותה וכך תשחררו את התכווצות כלי הדם ותעלימו את הכאב.

תגיות:
קור
/
קרח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף