צפו בתיעוד: בתי החולים ברחבי הארץ בדקת דומייה לזכר הנרצחים

מערכת הבריאות קיימה בשעה 10:00 דקת דומייה לזכר הנרצחים והחללים במלחמה, זאת כיוזמה משותפת של הסתדרות האחים והאחיות, וההסתדרות הרפואית

סתיו נמר צילום: צילום פרטי
דקת דומייה בבית החולים רמב"ם
דקת דומייה בבית החולים רמב"ם | צילום: דוברות רמב"ם
8
גלריה

מערכת הבריאות כולה קיימה הבוקר (ראשון) בשעה 10:00 דקת דומייה לזכר הנרצחים והחללים במלחמה, זאת כיוזמה משותפת של הסתדרות האחים והאחיות, וההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י). בנוסף, שר הבריאות, אוריאל בוסו ומנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב פרסמו מכתב שקרא להצטרפות ליוזמה.

צפו בתמונות ובסרטונים מרחבי הארץ:

דקת דומייה בבית החולים ברזילי. צילום: דוברות ברזילי | צילום: דוברות ברזילי

"בתוך האבל והצער הגדול, כמנכ״ל אני חווה את קרן האור בימים הללו והיא ההתגייסות שלכם, צוותי הדסה היקרים. מקור לגאווה עצומה. למן יום המלחמה הראשון פגשתי את הנחישות והנתינה של כולכם, ועל כך תודתי האישית. על עמידתה של הדסה איתנה לטפל במעל 170 פצועים שפונו אלינו מן המלחמה בדרום ועל הכנת תשתית תת-קרקעית במקרה של הסלמת המלחמה או מתקפה נרחבת. כל זאת בזכותכם, אנשי הדסה בכל רחבי הארגון. זוהי זכות ענקית להיות המנכ״ל של הארגון המיוחד שלנו. תודה לכם", הוסיף.

דקת דומייה בבית החולים הדסה
דקת דומייה בבית החולים הדסה | צילום: דוברות הדסה
דקת דומייה במרכז הרפואי זיו
דקת דומייה במרכז הרפואי זיו | צילום: דוברות המרכז הרפואי זיו
דקת דומייה בבית החולים רמב''ם
דקת דומייה בבית החולים רמב''ם | צילום: דוברות רמב''ם
המסכים בביה''ח וולפסון הוקדשו לזכר הנרצחים
המסכים בביה''ח וולפסון הוקדשו לזכר הנרצחים | צילום: דוברות וולפסון

מנהל המרכז הרפואי העמק ד"ר מאור ממן אמר לאחר דקת הדומייה: "מזה שלושה שבועות שליבנו כבד מאד, והדאגה העזה לשלומם של יקירינו שנמצאים עדין במערכה- בצבא, בכוחות החילוץ וההצלה - הפכה לחלק בלתי נפרד מחיינו. הבוקר, התכנסנו כאן יחד, כדי להרכין ראש על האובדן הגדול ועל האירועים הקשים שפקדו אותנו. 'בכל דור ודור קמו עלינו לכלותנו', והיום, יותר מתמיד, אנו מצווים לזכור את מתינו, ואת מה שעוללו לנו המרצחים השפלים. אנחנו שולחים את תנחומינו הכנים מעומק ליבנו למשפחות החללים והנרצחים כולם, ובהם חללי ונרצחי מערכת הבריאות – קולגות שלנו - שמתו בקרב ובאימת הטבח והמלחמה תוך שהם נאבקים להציל חייהם של אחרים".

"הצער – אין לו סוף. וככה גם לתקווה. נמשיך להתפלל ולקוות כי החטופים יחזרו אלינו במהרה חיים. כעובדי מערכת הבריאות אני חש חובה לקרוא בשמכם לכל ארגוני הבריאות בעולם לפעול בכל דרך להשבת החטופים. לסיום, אני מבקש לאחל החלמה טובה ומהירה לכל אלפי הפצועים והנפגעים ששרדו את התופת. אני רוצה בשמכם להצדיע לאחד הפצועים שנמצא כאן איתנו היום, גיבור ישראל, שמטופל אצלנו בשיקום – רב סרן פאוז חוסיין -קצין גששים מחטיבת פארן ותושב היישוב עילבון, נפצע בהיתקלות עם מחבלים בקיבוץ חולית ביום הראשון של המלחמה. הוא לחם בגבורה והציל את המח"ט שלצידו וחיילים נוספים מהכוח. כולנו מצדיעים לך ולכל חיילי צה"ל באשר הם. יחד ננצח", הוסיף.

קיר מיוחד במרכז הרפואי העמק
קיר מיוחד במרכז הרפואי העמק | צילום: המרכז הרפואי העמק

מנכ"ל המרכז הרפואי בני ציון ד"ר אוהד הוכמן אמר לאחר ההתכנסות: "מהחושך הגדול של אותו יום נורא ב-7.10 בקעה קרן אור גדולה בחברה הישראלית אשר באה לידי ביטוי בהתגייסות גדולה, אחדות וערבות הדדית".

שולחן זיכרון במרכז הרפואי בני ציון
שולחן זיכרון במרכז הרפואי בני ציון | צילום: ניר קופלר

פרופ׳ טריף בדר, מנהל המרכז הרפואי קפלן וביה"ח הרצפלד אמר לאחר ההתכנסות: "יש לכולנו מכנה משותף בימים הללו, והוא הכאב שכל אחד ואחד מאיתנו נושא בקירבו. אבל הוא מלווה גם באומץ, חוזקה, אופטימיות ואמונה בצדקת הדרך שלנו".

דקת דומייה במרכז הרפואי קפלן
דקת דומייה במרכז הרפואי קפלן | צילום: ד''ר איתן לבון
תגיות:
מערכת הבריאות
/
מלחמת חרבות ברזל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף