יש לכם חשק למתוק אבל חשוב לכם לשלוט בכמות הסוכר שאתם צורכים? כך תעשו זאת

מי לא רוצה להמתיק את התקופה הקשה הזו? גם בבשורות טובות וגם באופן מוחשי - אכילה. מאפים מתוקים ורכים הם בראש רשימת המועדפים, ולא סתם. הרכּות המתמוססת בפה והטעם המתוק מעניקים סוג של נחמה, גם אם רק לרגע

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סוכר, אילוסטרציה
סוכר, אילוסטרציה | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
שוקולד
שוקולד | צילום: אינגאימג'

לכן, דווקא בימים אלו, שיש נטייה מוגברת לאכילה פחות מאוזנת ולצריכת מזונות תעשייתיים וחטיפים המכילים כמויות גבוהות של מלח, סוכר ושומן, כדאי לנסות עד כמה שניתן להכין בבית ולקנות פחות מזון מעובד. ההכנה הביתית יכולה לעזור לנו לצאת להפוגה קצרה משטף החדשות, להחזיר לנו תחושת שליטה כלשהי, ואולי גם לאפשר לנו ליהנות מעשייה ויצירה.

אז אם נמאס לכם ממטוגנים, אני מצרפת מתכון לגרסת בראוניז עם טוויסט מיוחד בהכנה ביתית: יפים, טעימים, עסיסיים ומכילים מרכיבים שמעלים את הערך התזונתי - בלי לפגוע בטעם המיוחד והשוקולדי. בראוניז הם חיתוכיות הקרויות כך על שום צבען החום שמקורו בקקאו ובשוקולד, ומרכיביהן העיקריים הם שוקולד, חמאה, ביצים ומעט קמח.

במקום קמח לבן - קמח מלא או קמח כוסמין המעשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, כמות סוכר וחמאה מופחתת, שוקולד מריר במקום שוקולד לבן/ שוקולד חלב ותוספת גבינה ויוגורט המעשירים בחלבון ובסידן. התוצאה גם טעימה וגם משודרגת. ריבוע-שניים של בראוניז יהוו תחליף יותר בריא לעומת עוגה/ עוגיות/ חטיף קנויים.

לתערובת השוקולד:

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

3 ביצים

1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין 80% (ניתן להמיר ב80 גרם קורנפלור)

1 כפית אבקת אפייה

לתערובת גבינה:

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

2 כפות קורנפלור

1/3 כוס אבקת סוכר

מחממים תנור ל-1600 ומשמנים תבנית פיירקס מלבנית בגודל 20 X 30.

תערובת השוקולד

בסיר בינוני ממיסים חמאה, שוקולד וסוכר. מצננים כמה דקות ואחר כך מוסיפים את שאר המרכיבים בהדרגה ומערבבים.

תערובת הגבינה

בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים.

בתבנית:

יוצקים 2/3 מתערובת השוקולד (משאירים 1/3 מהתערובת בצד).

מעל יוצקים את כל תערובת הגבינה.

בעזרת כף יוצקים בתלוליות את תערובת השוקולד שנותרה. (ניתן גם להיעזר בשקית זילוף ולזלף פסים לאורך ולרוחב).

בעזרת קיסם או שיפוד יוצרים דוגמאות שיש (כמו בצילום).

אופים כ-40-30 דקות עד להתייצבות,. ניתן לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא עם פירורים לחים.

אחרי שמצטנן חותכים לריבועים. מאחסנים בקופסה סגורה במקרר. נשאר טרי כמה ימים.

זכרו שכדאי לשבת ולאכול בנחת והנאה.

מתכון לבראוניז בריא וטעים שיפתיע אתכם
מתכון לבראוניז בריא וטעים שיפתיע אתכם | צילום: בתיה שרהבני
תגיות:
קינוחים
/
בריאות
/
סוכר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף