קבלו 6 עובדות מרתקות על התה ויתרונותיו הבריאותיים:
משקה התה הוא למעשה חליטה של עלי הצמח Camellia sinensis והוא נחשב לנצרך ביותר בעולם, אחרי המים. סוגי התה הבסיסיים המיוצרים מעלי צמח התה הם: תה לבן, תה ירוק, תה שחור ותה אולונג. ההבדל ביניהם נובע מתהליך יצור שונה המקנה לכל אחד מהם את הטעם ואת הסגולות הייחודיות שלו.
כל סוגי התה עשירים בקופאין, שהוא חומר ממריץ ויכול לעלות את לחץ הדם ולכן אנשים המעוניינים לשתות משקה ללא קופאין יכולים לבחור בחליטות פירות או צמחים. יש לקחת את זה בחשבון בשעות שלפני השינה. אם נרצה לשתות תה ללא קופאין, חשוב לשים לב לרכיבים ולכיתוב "ללא קופאין" על גבי האריזה.
החומרים הפעילים העיקריים בתה הינם פלבונואידים. אלו אנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון) חזקים. עיקר יתרונם של נוגדי החמצון הוא בכך שהם פועלים נגד רדיקלים חופשיים בגופנו. על פי מחקרים נמצא שיש להם את היכולת להפחית את הסיכון להתפתחות סוגי סרטן שונים ולהפחית סיכון למחלות לב וכלי דם.
ישנן חליטות להן מיוחסות סגולות בריאות שונות כגון קינמון, עלי תה, מרווה, זנגוויל וכדומה שיש הטוענים שהן מפחיתות לחץ דם, רמות סוכר, תהליכי דלקת שונים ועוד ועוד. המחקר הקליני עדיין לא הצליח להוכיח בוודאות טענות אלו. יחד עם זאת, שימוש סביר בצמחי חליטה לא נמצא כמסוכן לאנשים בריאים.
לסיכום, אפשר בביטחון לומר שלתה השפעה מיטיבה על בריאות האדם. הוא מספק נוזלים לגוף, מחמם, משרה תחושה של מלאות ושובע והוא עשיר בטעם, בחירה מצוינת לתקופת החורף ובכלל. לרוויה!