הבצל הטרי הוא מקור מצוין לויטמין C החיוני למערכת החיסון. ויטמין C עוזר לייצור תאי דם לבנים, המסייעים להילחם בזיהומים. כוס אחת (100 גרם) של בצל טרי מכילה כ-10 מיליגרם של ויטמין C, שהם כ-12% מהערך היומי המומלץ.
הבצל הטרי מלא בסיבים תזונתיים המסייעים לשמור על בריאות מערכת העיכול. סיבים עוזרים להפחית עצירות ולשפר את תנועת המעיים. כוס אחת (100 גרם) של בצל טרי מכילה כ-2.7 גרם של סיבים, שהם כ-10% מהערך היומי המומלץ.
הבצל מכיל נוגדי חמצון כמו כורכומין המסייעים להפחית את רמות הכולסטרול הרע (LDL) בגוף. הוא עוזר להגן על הלב ממחלות כמו טרשת עורקים, התקפי לב ושבץ.
צריכת בצל טרי עשויה לעזור להפחית קמטים, כתמים ופיגמנטציה הנגרמים עם הגיל. הוא עוזר לשמור על עור בריא וזוהר.
הבצל מספק מקור עשיר לתרכובות המכילות גופרית אשר משחקות תפקיד חשוב בשיפור בריאות העצם. גופרית עוזרת לייצור קולגן, שהוא חלבון המחזק את העצמות ומסייע בשמירה על חוזקן.
אם אתם מודאגים מריח הפה מהבצל הטרי, ישנן כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי להיפטר ממנו:
- שתו תה ירוק או מים עם לימון לאחר אכילת בצל טרי. נוגדי החמצון בתה הירוק והלימון עוזרים לנטרל את התרכובות הגורמות לריח הפה החריף.
- לעסו מסטיק ללא סוכר. מסטיק יכול לעזור לעורר את הרוק, אשר עוזר להסיר את הריח מהפה.
- צחצחו את השיניים. צחצוח השיניים לאחר אכילת בצל טרי עוזר להסיר כל שאריות הבצל מהפה.