לוויסות לחץ הדם ולבריאות הלב: כל היתרונות שבאכילת בננה | ד"ר מאיה רוזמן

היא לא גורמת לעצירות ויש בה יתרונות ייחודיים שהופכים אותה לאחד הפירות המומלצים ביותר: הבננה. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה על האופן שבו אפשר לאכול אותה ועל הוויטמינים שניתן לספוג ממנה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
בננות
בננות | צילום: אינגאימג'
3
גלריה

הבננה קלה מאוד לעיכול, רכה ואינה מקשה על הקיבה. היא מתאימה לאנשים עם קיבה רגישה או דלקות, למבוגרים וגם לפעוטות. היא עוזרת להסדיר את פעולת המעיים, ולא גורמת לעצירות! אמנם מפחיתה שלשולים אבל זה לא אומר שגורמת לעצירות.

היא סטרילית – כשצורכים אותה כשהיא סגורה עם קליפה מושלמת, אין בה חיידקים/זיהומים או לכלוכים. היא מתאימה לאנשים אחרי ניתוח למשל, או אם אתם בשוק בארץ/בחו"ל (יש דבר כזה חו"ל?) אפשר לקנות, לקלף ולאכול בלי לחפש ברזים לשטיפה.

בננות
בננות | צילום: אינג אימג'

הבננה מכילה המון אשלגן, מבחינה זו היא ממש מלכה ולא סתם נסיכה. האשלגן חשוב לוויסות לחץ הדם ולבריאות הלב, מכילה הרבה מגנזיום שחשוב לפעילות השרירים ובשילוב עם הפחמימות והסיבים התזונתיים, היא מתאימה מאוד כנשנוש אחרי פעילות גופנית להתאוששות השרירים.

בננה מתאימה בכל שילוב – חמה, מטוגנת, קרה, או קפואה, בתוך עוגיות, מאפינס, לחמי בננה, פנקייקס, שייקים, גלידות וגם מיובשת.

בננות שהפכו לבשלות מדי- פורסים, שמים בקופסה ושומרים במקפיא. זה נשמר אפילו שלוש שנים.

בננות
בננות | צילום: istockphoto

התשובה היא – כן בהחלט. בתפריטים שלי יש 3 נשנושים ליום, אם את בוחרת במקום כל נשנוש לאכול בננה אז אפשרי 3 ליום.

כריך חמאת בוטנים ובננה! רעיון של משתתפת בקורס הדיאטה האונליין שלי: מורחים על פרוסת לחם מלא איכותי כפית חמאת בוטנים טבעית, ובמקום ריבה – בננה בשלה מעוכה. תשמעו – יוצא פצצה.

תגיות:
בריאות
/
מאיה רוזמן
/
בננה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף