האם השמרים בלחם גורמים לנפיחות בבטן? | ד"ר מאיה רוזמן

שימו לב לעובדה הבאה: שמרים מתים באפייה. ואז הם לא תוססים וגם לא יכולים לגרום לנפיחות. ייתכן שמדובר בגורמים אחרים בלחם. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה על כמה עובדות חשובות

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
האם שמרים גורמים לנו לנפיחות בטנית?
האם שמרים גורמים לנו לנפיחות בטנית? | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה

אפייה של לחם/לחמניות/עוגות שמרים היא בטמפרטורה של 170 מעלות כך שאין שום סיכוי שהשמרים ישרדו ויישארו בחיים. אז ברור שהם כבר לא יכולים לתסוס, לא יכולים ליצור גזים ולא יכולים לגרום לשום נפיחות בבטן. אם אתם סובלים מנפיחות וכאבי בטן לאחר צריכת לחם, ייתכן בהחלט שמדובר בגורם אחר בלחם/בכריך:

*רגישות לגלוטן – גורמת לנפיחות, שווה לבדוק את זה כי יש הרבה שרגישים ולא יודעים על כך.

לחם לבן
לחם לבן | צילום: אינג'אימג'

*הממרחים על הלחם – גבינות וקשיים בעיכול לקטוז (סוכר החלב) גורמים לנפיחות וגזים בבטן, ממרח חומוס או ממרחי קטניות אחרות לעיתים גורמים ליצירת גזים ונפיחות.

*בנוסף חשוב לזכור – נפיחות, קשיי עיכול וכאבי בטן בימים אלו בהחלט יכולים לנבוע גם מלחץ וסטרס.

תגיות:
לחם
/
מאיה רוזמן
/
שמרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף