אפייה של לחם/לחמניות/עוגות שמרים היא בטמפרטורה של 170 מעלות כך שאין שום סיכוי שהשמרים ישרדו ויישארו בחיים. אז ברור שהם כבר לא יכולים לתסוס, לא יכולים ליצור גזים ולא יכולים לגרום לשום נפיחות בבטן. אם אתם סובלים מנפיחות וכאבי בטן לאחר צריכת לחם, ייתכן בהחלט שמדובר בגורם אחר בלחם/בכריך:
*רגישות לגלוטן – גורמת לנפיחות, שווה לבדוק את זה כי יש הרבה שרגישים ולא יודעים על כך.
*הממרחים על הלחם – גבינות וקשיים בעיכול לקטוז (סוכר החלב) גורמים לנפיחות וגזים בבטן, ממרח חומוס או ממרחי קטניות אחרות לעיתים גורמים ליצירת גזים ונפיחות.
*בנוסף חשוב לזכור – נפיחות, קשיי עיכול וכאבי בטן בימים אלו בהחלט יכולים לנבוע גם מלחץ וסטרס.