עוקבים אחר המדבקות האדומות? כך מטעים אותנו, הצרכנים, בסופרמרקט | ד"ר מאיה רוזמן

על מגוון מוצרים בסופרים הודבקו המדבקות שמזכירות לנו את כמויות הסוכר, הנתרן והשומן הרווי שבמוצר. אך האם הן מדייקות? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה על משמעות הסימון האדום

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
המדבקות האדומות
המדבקות האדומות | צילום: אתר משרד הבריאות

לחם לבן שמכיל קמח לבן וגדוש בחומרים משמרים לא יקבל סימון אדום, למרות שהחומרים המשמרים מזיקים לבריאות, והקמח הלבן גורם לסוכרת כמעט כמו סוכר לבן.

למה חטיף טבעי לגמרי שמכיל אך ורק תמרים ובוטנים מקבל מדבקה אדומה? זה כמו לאכול תמרים ולצידם בוטנים, מה רע בזה? התמרים מכילים סוכר, את זה כולם יודעים, כמו כל פרי. אבל זה לא סוכר לבן. גרנולה שעשויה משיבולת שועל, אגוזים וצימוקים קיבלה מדבקה אדומה כי בצימוקים יש סוכר. מה ההיגיון פה?

סוכרזית שעשויה מסכרין, שהוא חומר סינטטי פלסטי ואחד מהרעלים המסרטנים ביותר, לא תקבל מדבקת אזהרה כי היא אינה מכילה סוכר.

תגיות:
שומן
/
בריאות
/
סוכר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף