חלבון מהחי או מהצומח: מה בריא לנו יותר בטווח הרחוק? | ד"ר מאיה רוזמן
כדי לשמור על תזונה יציבה ובריאה, עלינו להקפיד על צריכת כל אבות המזון וביניהם החלבונים. אך האם מומלץ לצרוך יותר מסוג מסוים? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מה טוב יותר עבורנו
ד"ר מאיה רוזמןמזונות שמכילים חלבון, אילוסטרציה| צילום: אינג'אימג'2גלריהכל הדרכים לצריכה חלבון מן החי והצומח| צילום: אינג אימג'
המאפיין של אנשים אלו היו צריכת חלבון טובה לאורך השנים – ולא רק זה – יותר צריכת חלבון מן הצומח. מסקנת החוקרים הייתה שצריכת חלבון צמחי יכולה לשפר את הבריאות בגיל המבוגר ולהשפיע על תהליכי הזקנות, והמלצת החוקרים הייתה להחליף חלק מן הפחמימות שצורכים ואפילו חלק מהחלבון מן החי שצורכים – בחלבון מן הצומח.