חלבון מהחי או מהצומח: מה בריא לנו יותר בטווח הרחוק? | ד"ר מאיה רוזמן

כדי לשמור על תזונה יציבה ובריאה, עלינו להקפיד על צריכת כל אבות המזון וביניהם החלבונים. אך האם מומלץ לצרוך יותר מסוג מסוים? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מה טוב יותר עבורנו

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
מזונות שמכילים חלבון, אילוסטרציה
מזונות שמכילים חלבון, אילוסטרציה | צילום: אינג'אימג'
2
גלריה
כל הדרכים לצריכה חלבון מן החי והצומח
כל הדרכים לצריכה חלבון מן החי והצומח | צילום: אינג אימג'

המאפיין של אנשים אלו היו צריכת חלבון טובה לאורך השנים – ולא רק זה – יותר צריכת חלבון מן הצומח. מסקנת החוקרים הייתה שצריכת חלבון צמחי יכולה לשפר את הבריאות בגיל המבוגר ולהשפיע על תהליכי הזקנות, והמלצת החוקרים הייתה להחליף חלק מן הפחמימות שצורכים ואפילו חלק מהחלבון מן החי שצורכים – בחלבון מן הצומח.

תגיות:
בריאות
/
זקנה
/
חלבון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף