מלפפון טרי לא תמיד מגרה אחרי שבוע במקרר, אז אין בעיה תזונתית לקלף ולהנות ממלפפון מקולף. בנוסף ריסוסים, לכלוכים ועוד דברים פחות רצויים נמצאים לפעמים על הקליפה ולפעמים עדיף אפילו לקלף.
קילוף התפוח אמנם מפחית קצת את כמות הסיבים התזונתיים שאנחנו אוכלים, אבל לא מפחית את כמות הוויטמינים, כולל ויטמין C. הוויטמינים נמצאים בתוך התפוח כמו בקליפתו, והקילוף אינו מקטין את כמות הוויטמינים במאה גרם תפוח.
כך שמי שמעדיף לקלף, לחתוך, ולאכול לאט לאט, יכול להפסיק עם תחושות המצפון – זה לא פחות בריא. ועדיף תפוח מקולף מאשר בכלל לא – וזה נכון בעיקר לגבי ילדים קטנים, ואנשים מבוגרים שסובלים מבעיות שיניים.
אבל היתרון העיקרי של השארת הקליפה הוא כאשר מכינים מראש – תפוח מקולף בקופסת הירקות והפירות שלנו יתחמצן מהר יותר, כך שאם מכינים יום קודם את שני אלו – כדאי להשאיר אותם עם הקליפה.