מקלפים פירות וירקות? כך זה משפיע על הערך התזונתי שלהם | ד"ר מאיה רוזמן

את רוב הפירות והירקות שאנחנו אוכלים, אנחנו לא מקלפים. אבל חשבתם פעם האם אתם פוגעים בערכים התזונתיים של אלה שאתם דווקא כן מקלפים? ד"ר מאיה רוזמן הסבירה האם יש סיבה לדאגה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
קליפות של ירקות ופירות
קליפות של ירקות ופירות | צילום: אינג'אימג'
3
גלריה
תפוחים
תפוחים | צילום: אינגאימג'

מלפפון טרי לא תמיד מגרה אחרי שבוע במקרר, אז אין בעיה תזונתית לקלף ולהנות ממלפפון מקולף. בנוסף ריסוסים, לכלוכים ועוד דברים פחות רצויים נמצאים לפעמים על הקליפה ולפעמים עדיף אפילו לקלף.

מלפפונים
מלפפונים | צילום: אינגאימג'

קילוף התפוח אמנם מפחית קצת את כמות הסיבים התזונתיים שאנחנו אוכלים, אבל לא מפחית את כמות הוויטמינים, כולל ויטמין C. הוויטמינים נמצאים בתוך התפוח כמו בקליפתו, והקילוף אינו מקטין את כמות הוויטמינים במאה גרם תפוח.

כך שמי שמעדיף לקלף, לחתוך, ולאכול לאט לאט, יכול להפסיק עם תחושות המצפון – זה לא פחות בריא. ועדיף תפוח מקולף מאשר בכלל לא – וזה נכון בעיקר לגבי ילדים קטנים, ואנשים מבוגרים שסובלים מבעיות שיניים.

אבל היתרון העיקרי של השארת הקליפה הוא כאשר מכינים מראש – תפוח מקולף בקופסת הירקות והפירות שלנו יתחמצן מהר יותר, כך שאם מכינים יום קודם את שני אלו – כדאי להשאיר אותם עם הקליפה.

תגיות:
בריאות
/
תפוחים
/
מלפפונים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף