אל תמעיטו בערכה: מה שלא ידעתם על חסה וכל הסיבות להוסיף אותה לארוחה | ד"ר מאיה רוזמן

אם יש ירק שאנחנו לא מעריכים מספיק הוא החסה - עשירה בוויטמינים ונוגדי חמצון ומסייעת בתחושת שובע. אז למה לא להוסיף חסה לכל סלט או סתם ככה, לצד הארוחה? ד"ר מאיה רוזמן מסבירה על היתרונות שבירק המיוחד הזה

ד"ר מאיה רוזמן צילום: מועצת הצמחים
חסה
חסה | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
שדה חסה
שדה חסה | צילום: יעקב נחומי, פלאש 90

עלי החסה לא מכילים כמעט קלוריות והתרומה שלהם להפחתת צריכת סוכרים ונשנושים היא עצומה. אצלי באופן אישי אין סלט בלי חסה. היא זמינה כל השנה, עולה ממש מעט יחסית לירקות "על", ומשדרגת משמעותית כל סלט.

חבל לזרוק כי הערך התזונתי של החסה נשמר. יש בה הרבה סיבים תזונתיים, ויטמין C, חומצה פולית, ויטמין K וגם כלורופיל. היא משביעה מאוד והערך הקלורי שלה אפסי.

חסה
חסה | צילום: אינג אימג'

במקום לזרוק את החסה, יש טריק שלמדתי לפני 30 שנה: שוטפים את עלי החסה וקורעים אותם לקרעים בינוניים. שמים את הקרעים בתוך קערה שמלאה במים קרים מאוד וכף סוכר - כן, כף סוכר. משרים במשך כשעה, אפשר קצת יותר. החסה סופחת את המים וגם מעט מהסוכר, הופכת ל"קריספית" יותר מחסה טרייה וגם יותר טעימה.

תגיות:
בריאות
/
ירקות
/
חסה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף