כמות החלבון המומלצת לאכילה מדי יום היא כ-30-40 גרם חלבון בילדים בגיל 7-12, וכמות החלבון הדרושה הולכת וגדלה עם הגיל, באופן שונה בבנים או בבנות, ולפי קצב הצמיחה וכמות הפעילות הגופנית. בעיקרון, מבוגרים שפעילים פיסית בצורה ממוצעת צריכים 0.8-1 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף ליום, כשמנה קטנה של 150 גרם עוף/בקר/דג מספקת לגופנו מעל 20 גרם חלבון איכותי.
בשיפוד פרגית אחד עם 4 יחידות בינוניות = 150 קלוריות
קבב קטן = 120 קלוריות
נקניקיה = 120 עד 200 קלוריות
סטייק בקר אנטריקוט 300 גרם = 795 קלוריות
כנפיים = 90 עד 200 ליחידה
2 שיפודי פרגית + 2 כנפיים + 2 קבב + סטייק קטן + פיתה + 3 כפות חומוס/טחינה + סלט כרוב סגול במיונז + 2-3 כוסות שתיה או בירה - והנה הגענו בקלות ל- 2000 קלוריות בלי לספור פיצוחים או קינוחים.