עוד לפני הקלוריות, הסכנה המרכזית מהבשרים על האש היא הצלייה וחריכת הבשר על הגחלים. בתהליך זה נוצרות לפחות 20 תרכובות מסרטנות ממשפחה הנקראת "אמינים ארומטיים". הם ידועים כפוגעים ב-DNA, שעלול להוביל להתפתחות גידולים ממאירים כמו סרטן המעי הגס, סרטן הערמונית וסרטן השד. הצליה במנגל עלולה להעלות את הסיכון לסרטן עד פי 5,000 בהשוואה לבשר שלא בושל על גחלים לוהטות.
חגיגת הבשרים המסורתית ביום העצמאות עלולה גם להכיל עשרות קלוריות, כבר משלב הסלטים הפיתות או הלאפות, ועד אחרי הבשרים והקינוחים. כך למשל, 2 כפות סלט חומוס יגיעו לכ-120 קלוריות, כף סלט טחינה הוא כ-90 קלוריות, לאפה אחת או פיתה מגיעות לכ-250 קלוריות ושיפוד אחד של בשר נע בין 200 ל-250 קלוריות. ארוחה ממוצעת על האש עלולה לכלול בקלות כ-2000 קלוריות.