אמנם אין מזון אחד שיכול לספק את כל החומרים המזינים והאנרגיה שהאדם צריך, אך שילוב של אפשרויות עשירות בחומרים מזינים לתוך דפוס אכילה מאוזן יכול לשפר באופן משמעותי את הבריאות ולסייע לירידה במשקל.
המפתח הוא לשלב "מזונות-על" עתירי אנרגיה ממגוון קבוצות מזון תוך שמירה על כמות הקלוריות היומית המותרת כדי להתאים לדרישות האישיות.
לדברי מומחים מבית הספר לרפואה של "הרווארד", התמקדות בדיאטות הכוללות מזונות-על יכולה להפחית את הסיכון למחלות כרוניות, כולל לחץ דם גבוה, מחלות לב וסוכרת. ישנם חמישה מזונות מלאים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון חיוניים, שיכולים לתת לארוחות היומיות בוסט של טעם ותועלת נהדרים.
עלים ירוקים כמו תרד מקבלים את מעמדם התזונתי המעולה בזכות התוכן התזונתי המרשים שלהם. הם עשירים בוויטמינים A, C ו-K, כמו גם במינרלים חיוניים כגון ברזל וסידן ותורמים לבריאות העצם ולתפקוד מערכת החיסון.
הם גם מכילים סיבים, אשר מזרזים את העיכול ומסייעים לשמור על רמות כולסטרול תקינה, ומהווים מקור נהדר של נוגדי חמצון, אשר יכולים להפחית את הסיכון למחלות כרוניות כגון מחלות לב וסרטן.
האגוזים מכילים חומרים מזינים בריאים ללב כגון חלבון, סיבים, סטרולים צמחיים, ויטמין E, מגנזיום, אשלגן, אבץ ונחושת. הם גם עשירים באופן טבעי בשומני טראנס ומכילים פחות שומן רווי, ולכן יכולים לסייע בהורדת הכולסטרול.
אגוזים כמו שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים ואגוזי קשיו יכולים למלא תפקיד מפתח בתזונה מאוזנת ולספק חטיף עשיר בחלבון שיעניק אנרגיה תוך כדי תנועה.
דגנים מלאים ידועים בתפקידם כמסייעים לבריאות הלב בכך שהם עוזרים להוריד את רמות הכולסטרול, וגם יכולים לעזור לווסת את לחץ הדם. דגנים מלאים קשורים גם לסיכון נמוך יותר להשמנת יתר ולסוגי סרטן מסוימים, מה שהופך אותם לתוספת רבת עוצמה לתזונה בריאה.
דגנים מלאים הם מקור טוב לסיבים מסיסים ובלתי מסיסים, ומכילים ויטמינים, מינרלים ופיטונוטריאנטים רבים מקבוצת B.
יוגורט הוא תוספת ראויה במיוחד לדיאטה. זהו גם מקור מצוין של סידן לבריאות העצם, והוא גם עשיר בחלבון וגורם לאדם להרגיש מלא במשך זמן רב יותר. ניתן להוסיף לקערה גדולה של יוגורט פירות יער ואגוזים לארוחה מתוקה ועשירה בחלבון.