בשבועות האחרונים דווחו מספר מקרים של שפעת עופות מסוג H5N1 במשקי עופות ותרנגולי הודו בישראל. על מנת לצמצם את הסיכון לתחלואה, מפרסם משרד הבריאות המלצות לציבור לטיפול ובישול נכון של עופות וביצים. 

במשרד הבריאות מדגישים שהסיכון להדבקה בין בני אדם נמוך ביותר והנגיף לא מדבק כלל לאחר בישול המזון. לא התקבלו במשרד הבריאות דיווחים על הדבקת בני אדם בשפעת העופות בישראל.

המלצות משרד הבריאות:
* אין לשטוף עוף גולמי - טיפות המים שמתפזרות כתוצאה מהשטיפה עלולות לשאת מחוללי מחלה שנמצאים על העוף ולזהם מוצרים אחרים. 
* יש לבשל או לאפות את העוף באופן יסודי על מנת שהוא יהיה בטוח למאכל.
* הקפדה על בישול מלא של מוצרי עוף, הודו וביצים.
* הימנעות מזיהום צולב – הפרדה בין קרשי חיתוך של עוף גולמי לירקות והפרדה בין מוצרים לפני בישול ולאחריו.

משרד הבריאות מסר עוד כי הוא פועל בשיתוף פעולה מלא עם משרד החקלאות, שאחראי על פעולות הניטור, המעקב והטיפול בנוגע לשפעת העופות, זאת על מנת לשמור על בטיחות המזון ובריאות הציבור.

שפעת העופות היא מחלה נגיפית הנגרמת על ידי וירוסים ממשפחת H5 ו-H7, וביניהם הזן H5N1 הנפוץ ביותר. המחלה פוגעת בעיקר בעופות, אך זנים מסוימים עלולים להדביק גם בני אדם. ההדבקה מתרחשת לרוב במגע ישיר עם עופות נגועים או עם הפרשותיהם, בעיקר בסביבה חקלאית שבה תנאי ההיגיינה ירודים.

במקרים נדירים, הדבקה בבני אדם עלולה להוביל לסיבוכים חמורים כמו דלקת ריאות, כשל נשימתי ולעיתים אף מוות. עם זאת, חשוב להדגיש כי בישראל לא נרשמו עד כה מקרים של הדבקת בני אדם, וההנחיות הנוכחיות נועדו להבטיח שהסיכון יישאר נמוך.