"במצה רגילה אחת יש כ-140 קלוריות, בדומה לשתי פרוסות לחם" אומרת מריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית במחוז דן-פתח תקווה. אורבך מפרטת את הקלוריות במאכלי פסח וממליצה על שורת המלצות תזונתיות בריאותיות לימי החג שיורידו משמעותית את כמות הקלוריות אותן אנו צורכים במהלכו:
בעוגייה אחת של פסח (קוקוס, בוטנים וכדומה) יש כ-100 קלוריות, ביחידת כופתאה אחת ("קניידלך") כ-100 קלוריות ובמנת דג ("גפילטע פיש") כ-400-250 קלוריות.
במנת כרע עוף בגריל יש כ-250 קלוריות, במנת בשר בקר כ- 200 גרם (פרוסה) כ-400-380 קלוריות (תלוי בסוג הרוטב) ובמנת גולש (כ-200 גרם) כ-300 קלוריות.
במנת ליפתן פירות בסירופ קערית קטנה יש כ-160 קלוריות, בתפוח אדמה מבושל 100-70 קלוריות, בביצה מבושלת כ-70 קלוריות ובמרק עוף זך כ-100 קלוריות
חמישה אגוזי מלך מכילים כ-80 קלוריות, כוס יין יבש כ-120 קלוריות, כוס יין מתוק כ-162 קלוריות ובכוס מיץ ענבים כ-160 קלוריות.
"חג הפסח קרב ועמו באים גם שינויים בהרגלי אכילה ומזונות ומאכלים אותם איננו רגילים לאכול ביתר ימי השנה. כמות הקלוריות עלולה לגדול באופן חריג עם הארוחות הרבות המתחילות בליל הסדר ונמשכות בכל ימי החג", מתריעה אורבך. לדבריה, המצה התמימה למראה מכילה קלוריות רבות (כמו בשתי פרוסות לחם) ואינה משביעה כמו פרוסת לחם.
אורבך ממליצה שלא לשבור את הדיאטה ולא להתיר כל רסן. ניתן לאכול ממאכלי החג גם באופן מבוקר: לצמצם ככל הניתן בצריכת המצות ולא להתייחס אליהן כאל תוספת הכרחית לארוחה; להקפיד על שתייה מרובה - לפחות שבע-שמונה כוסות מים או נוזלים דיאטטיים ביום; להימנע מצריכת חטיפים בין הארוחות ובעיקר להתרחק מממתקי הפסח. כמו כן היא ממליצה לשתות יין רוזה (95 קלוריות לכוס) ולא יין אדום מתוק (170 קלוריות לכוס) ולהקפיד על צריכה רבה של ירקות במקום מאכלים עתירי אנרגיה. בארוחה בשרית יש להימנע ממאכלים מטוגנים.
עוד היא ממליצה להעדיף דגים דלי שומן (מקרל, סלמון, סול, טונה) על פני דגים עתירי שומן (אמנון, נסיכת הנילוס, פורל). כמו כן מומלץ לבחור בדג שמשקלו נמוך משום שהוא מכיל פחות אחוזי שומן כמו קרפיון שמשקלו עד 300 גרם. לסיום היא מדגישה כי יש להשתדל להימנע גם מהוספת פחמימות כלשהן למרק (תפוחי אדמה, אורז, קניידלך וכדומה), למעט ירקות מבושלים.