החג הססגוני של יהדות מרוקו – והמחיר הקלורי הכבד: זה יקרה מחר בערב, כשחגיגות המימונה יחלו ברחבי הארץ ושולחנות האירוח יתמלאו בממתקים עתירי הפחמימות, השומנים והסוכרים. בתי אירוח רבים כבר החלו אתמול (חמישי) בהכנות האינטנסיביות למיני התרגימא עתירי הסוכר והשמן שנחמד לטעום מהם, אך כמויות גדולות עלולות לעלות באלפי קלוריות למי שלא מסוגל להסתפק בדגימה קטנה.
המימונה כזכור נחגג בישראל בצאת חג הפסח, והוא חלק ממסורת יהדות מרוקו, אלג'יר, תוניס ולוב. החג מסמל את בואו של האביב, את השגשוג, הפריון והחידוש. כחלק מהחגיגות נהוג לערוך שולחן הגדוש במגוון רחב של מאכלים מתוקים מסורתיים.
כידוע, המאכל המרכזי והמזוהה ביותר עם המימונה הוא המופלטה: בצק דק מטוען בשמן המוגש כשלצידו דבש, חמאה, סילאן או ריבה. לצד המופלטה נהוג להגיש ממתקים מרוקאים נוספים ובהם בקלאווה, עוגיות מרוקאיות מטוגנות המכונות שבקייה, סופגניית הספינג', שבקייה, תמרים ממולאים, מרציפן ומיני תרגימא אחרים.
הערב מלווה במוסיקה מרוקאית אותנטית, ריקודים ושירים אל תוך הלילה. כידוע אל החגיגות נוהגים להגיע גם שרים וחברי כנסת, התופסים הזדמנות למינגלינג ולתיעוד מצולם בכתבות התקשורת המסקרת את המימונה.
אז כמה זה עולה לנו בקלוריות?
איך תוכלו למזער את הנזק הקלורי מהחגיגות?
הקפידו על שתייה מרובה ואל תגיעו לחגיגת המימונה רעבים. זה ימנע מכם לבלוס כמויות גדולות של מתוקים עקב נפילת סוכר. העדיפו לדגום ולטעום, ולא לאכול יחידה שלמה. כדאי להימנע מהמאכלים המטוגנים, או לספוג את עודפי השמן ככל האפשר בנייר סופג.