מומחים במרכז למחקר השמנה באוניברסיטת טולין בניו אורלינס ביצעו מחקר, בו הם עקבו אחר 20,000 אנשים ששתו קפה באופן קבוע במשך למעלה מ-20 שנה, והשוו את תוצאות הבריאות שלהם לאלה שנמנעו מהמשקה הפופולרי. תוצאותיו של המחקר, שפורסמו לאחרונה ודווחו ב"דיילי מייל", הן לא פחות ממרשימות.
על פי המחקר, שותי הקפה הבוקר היו בסיכון מופחת ב-16% למות במהלך תקופת המחקר, שנמשכה עשור, בהשוואה לאלה שהתנזרו משתיית קפה. יתרה מכך, הסיכון למוות ממחלות לב היה נמוך ב-30% בקרב שותי הקפה הבוקר.
ד"ר אורליו רוחאס, קרדיולוג בן 35 מבית החולים האוניברסיטאי האזורי במלגה שבספרד, שיתף את הממצאים בחשבון האינסטגרם, אחריו עוקבים של כ-400,000 איש. לדבריו, המפתח להשפעה החיובית של הקפה טמון בעיתוי. "התזמון הוא קריטי", טוען ד"ר רוחאס ומוסיף כי "הפחתת הסיכון נצפתה רק בקרב אנשים ששתו קפה בשעות הבוקר בלבד. צריכת קפאין אחרי השעה 12 בצהריים עלולה לשבש את הקצב היומי הטבעי של הגוף ולהגביר את רמות הלחץ".
המומחה מסביר כי שתיית קפה אחר הצהריים משפיעה לרעה על הפרשת הורמונים כמו מלטונין וקורטיזול, האחראים על ויסות המנוחה והלחץ בגוף, ובכך למעשה מבטלת את היתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים של המשקה. היתרונות הבריאותיים של הקפה מיוחסים לעושר התזונתי של פולי הקפה, הכוללים ויטמינים מסוג B2 ו-B5, המסייעים בשמירה על בריאות תאי הדם ובשליטה ברמות הכולסטרול.