ללחץ דם או כולסטרול: כל פרי והסגולה הרפואית שלו

פירות מכילים כמה מהמרכיבים החיוניים לבריאות ועשויים לשפר את לחץ הדם, רמת הכולסטרול והמשקל - אך כל פרי מועיל בצורה אחרת ויש גם כאלה שעדיף להמנע מהם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
פירות
פירות | צילום: אינגאימג'
3
גלריה
עץ פפאיה
עץ פפאיה | צילום: אינג'אימג'

פפאיה לטיפול בעצירות - פפאיה בשלה היא אחד הפירות הטובים ביותר לאכילה בבוקר. היא מכילה את האנזים פפאין, המסייע בפירוק חלבונים ומקדם תנועת מעיים. תכולת המים והסיבים העשירה שלה הופכת אותה ליעילה גם בגירוי מערכת העיכול כאשר נאכלת על קיבה ריקה.

בננות להפגת חומציות - דיפלקשמי המליצה לאכול בננות אדומות או בננות צהובות צעירות מסוג אלאיצ'י, מכיוון שהן דלות בחומציות ועשירות בפקטין, סיב המסייע להרגעת את הקיבה. עם זאת, היא הדגישה את החשיבות של אכילתן כשהן בשלות לחלוטין, מכיוון שבננות בוסריות מכילות עמילן עמיד, שיכול לגרום לנפיחות או עיכול איטי אצל אנשים מסוימים.

אננס נגד נפיחות - כאשר אתם חשים נפיחות לאחר ארוחה כבדה, אננס מומלץ מכיוון שהוא מכיל את האנזים ברומלין, המסייע בעיכול חלבונים ומקל על גזים. עם זאת, אופיו החומצי עשוי לא להתאים לאנשים הסובלים מריפלוקס חומצי או גירוי בקיבה, לכן עדיף לצרוך אותו במתינות.

גויאבה כמקור לחלבון - גויאבה היא אחד הפירות העשירים ביותר בחלבון, ומספקת כ-2.6 עד 3 גרם חלבון לכל 100 גרם. היא מכילה גם תכולה גבוהה של סיבים וויטמין C, אשר מחזקים את בריאות המעיים ואת מערכת החיסון.

בננה, בננות
בננה, בננות | צילום: אינגאימג'

פירות שיש להימנע מהם - דפלקשמי ציינה כי ליים מתוק (המכונה מוזמביק) אינו בחירה אידיאלית עבור אלו הסובלים מעיכול לקוי ועצירות, למרות השימוש הנפוץ בו במקרים אלה. היא הסבירה כי במוזמביק חסרים אנזימי עיכול יעילים, ואופיו החומצי עלול לגרום לנפיחות כאשר הוא נצרך לאחר הארוחות או בכמויות גדולות.

תגיות:
בריאות
/
מערכת העיכול
/
פירות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף