ירקות עם תוספות קטלניות: 10 החיידקים המסוכנים בסלטים שאתם קונים ומכינים

מסלמונלה וליסטריה ועד שיגלה ואי קולי, החיידקים המזיקים שמקורם בירקות לא שטופים, קרש חיתוך מלוכלך או מגע עם צואה, עלולים להוביל לעיוורון, דלקת קרום המוח, הפלות ואף מוות. כך תזהו, תטפלו ובעיקר, תימנעו

ד"ר איתי גל צילום: מעריב אונליין
סלט ירקות. החיידקים עוברים מהקרקע לפה
סלט ירקות. החיידקים עוברים מהקרקע לפה | צילום: שאטרסטוק
4
גלריה

סלטים נחשבים לאחד המזונות הבריאים ביותר: ירקות טריים, צבעוניים, עתירי ויטמינים וסיבים. אבל מאחורי הקערה התמימה עלולים להסתתר אויבים מסוכנים מאוד – חיידקים קטלניים שמגיעים מירקות לא שטופים, מים מזוהמים, קרש חיתוך שלא נוקה היטב או ידיים לא נקיות. הנה עשרה מהחיידקים המסוכנים ביותר שנמצאו בסלטים ברחבי העולם, כיצד הם מגיעים, מה התסמינים ומה לעשות במקרה שנדבקתם.

סלמונלה. שלשולים, הקאות, התייבשות וסכנת קריסת מערכות
סלמונלה. שלשולים, הקאות, התייבשות וסכנת קריסת מערכות | צילום: שאטרסטוק
ליסטריה. פוגע בנשים בהריון ובעובר
ליסטריה. פוגע בנשים בהריון ובעובר | צילום: שאטרסטוק
אי קולי. שורדים בקלות בירקות שלא עברו שטיפה יסודית
אי קולי. שורדים בקלות בירקות שלא עברו שטיפה יסודית | צילום: שאטרסטוק
תגיות:
בריאות
/
חיידקים
/
סלטים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף