גם טעים וגם בריא: שני תבלינים פופולאריים שמסייעים עם כל בעיה

הל וקינמון הם תבלינים עשירים ביתרונות בריאותיים - הל מסייע בעיכול, בריאות הפה והפחתת לחץ דם, בעוד קינמון מווסת סוכר בדם ותומך בבריאות הלב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
קינמון
קינמון | צילום: אינג אימג'
3
גלריה

על פי כתבה שהתפרסמה ב"טיימס אוף אינדיה", ההל מסייע לעיכול ובריאות הפה, בעוד שקינמון מציע יתרונות מצוינים לשליטה ברמת הסוכר בדם ובריאות הלב, שניהם בעלי תכונות נוגדות חמצון ואנטי-מיקרוביאליות.

הל
הל | צילום: שאטרסטוק

הל הוא תבלין ארומטי המופק מזרעי צמחים השייכים למשפחת הג'ינג'ר , יש לו טעם מתוק וארומטי שהופך אותו לפופולרי במנות מתוקות ומלוחות כאחד. מצויין בכתבה שהוא גם עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים כמו ויטמין C, ומינרלים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום. הוא מכיל גם תרכובות בעלות תכונות אנטי-מיקרוביאליות ואנטי דלקתיות.

קינמון מופק מהקליפה הפנימית של עצים מהסוג Cinnamomum ויש לו טעם חם, מתוק ומעט חריף. הוא נמצא בשימוש נרחב בבישול ואפייה, על פי הכתבה ב"טיימס",הקינמון מסייע לווסת את רמת הסוכר בדם, להפחית דלקות ולשפר את בריאות הלב. הוא גם עשיר בנוגדי חמצון, במיוחד פוליפנולים, המגנים על הגוף מפני נזקי חמצון.

בכתבה מציינים כי להל יתרונות בריאותיים רבים. הוא מסייע בהקלה על בעיות עיכול, גזים ונפיחות, על ידי גירוי אנזימי עיכול. ההל גם תורם לבריאות פה, תכונותיו האנטי-מיקרוביאליות נלחמות בחיידקים בפה, מפחיתות ריח רע ועוזרות לתחושת רעננות.

תרכובות הל עזרות להפחית דלקות, מה שיכול לסייע במניעת מחלות כרוניות. ההל גם תורם להקלה על תסמיני שיעול, אסטמה וברונכיטיס, על ידי הרגעת דרכי הנשימה, הפחתת דלקת, שיפור בליחה ובנשימה.

ב"טיימס אוף אינדינה" טוענים שמספר מחקרים מצביעים על כך שהל עשוי לסייע בהורדת לחץ הדם הודות להשפעותיו המשתנות, תכונותיו נוגדות החמצון ויכולתו להרפות את כלי הדם, לסייע לבריאות הלב וכלי הדם, ולהפחית את הסיכון ללחץ דם גבוה.

קינמון מוסיף המון

בכתבה מציינים שהקינמון ידוע גם בזכות יתרונותיו בריאותיים הרבים. הוא משפר את הרגישות לאינסולין ומוריד את רמות הסוכר בדם, דבר המועיל לאנשים עם סוכרת מסוג 2. הטען כי הקינמון יכול להוריד כולסטרול LDL וטריגליצרידים, תוך העלאת כולסטרול HDL, ותומך בבריאות הלב וכלי הדם.

בנוסף, התרכובות הפעילות בקינמון מסייעות בהפחתת דלקות בכל הגוף. הוא נלחם בסוגים שונים של חיידקים, פטריות ווירוסים, ועוזר למנוע זיהומים. עוד טוענים ב"טיימס אוף אינדיה" כי מחקרים מצביעים על כך שקינמון יכול להגן על תאי המוח ולשפר את הזיכרון והתפקוד הקוגניטיבי.

צ'אי הודי מסורתי
צ'אי הודי מסורתי | צילום: אינג אימג'

מבחינת הסיכונים, הל נחשב בדרך כלל בטוח כאשר הוא נצרך בכמויות מזון רגילות. עם זאת, מציינים בכתבה, מינונים גדולים עלולים לגרום לתגובות אלרגיות אצל אנשים מסוימים, כגון גירוי בעור או הפרעות במערכת העיכול.

קינמון מכיל גם קומרין, תרכובת שעלולה להיות רעילה לכבד אם צורכים אותה בעודף, במיוחד בזן הקינמון הנפוץ. קינמון ציילון מכיל רמות נמוכות בהרבה של קומרין והוא בטוח יותר לשימוש קבוע. אנשים עם מחלת כבד או שנוטלים תרופות מדללות דם צריכים לנקוט משנה זהירות בעת צריכת קינמון, כך על פי ה"טיימס אוף אינדיה".

תגיות:
סוכרת
/
בריאות הלב
/
לחץ דם
/
קינמון
/
בריאות הפה
/
הל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף