תהליך זה משנה בהדרגה את המבנה הפנימי, וכשמפשירים אותה נוצרת תופעה מוכרת של התייבשות ושינוי במרקם. כך פיתה שהייתה רכה ואוורירית עלולה להפוך לשבירה או פחות נעימה לאכילה. אבל אם היא נשמרת נכון, היא עדיין בטוחה לאכילה.
אז כמה זמן מותר לשמור פיתות בהקפאה? על פי המלצות מומחי בריאות הציבור ומהנדסי מזון, פיתות עדיף לשמור בהקפאה בטמפרטורה יציבה של מינוס 18 מעלות למשך עד שלושה חודשים.
בתקופה הזו הן שומרות על טעם, ריח ומרקם סבירים. מעבר לכך, הפיתה לא תהפוך בהכרח למסוכנת מבחינה מיקרוביאלית, אבל איכותה תיפגע בצורה ניכרת: היא תסבול מתופעת "כוויות קור", שגורמות לכתמים לבנים ויבשים, ותאבד מהטעם והרכות.
האם אפשר להקפיא פיתות לנצח? באופן עקרוני, מזון שהוקפא בטמפרטורה אחידה וקרה מאוד עשוי להישאר בטוח מבחינה מיקרוביאלית לאורך זמן רב. אבל זה לא אומר שכדאי או רצוי לשמור פיתה במקפיא שנים. פחמימות ושומנים שבפיתה עוברים תהליכים איטיים של חמצון גם בהקפאה, והתוצאה היא טעם לוואי, יובש וקושי לעיסה. כלומר, מבחינה בריאותית אין מניעה להפשיר פיתה שהייתה שנה במקפיא, אבל מבחינת הטעם והמרקם היא תרגיש פשוט ישנה.
כדי להאריך את חיי המדף של הפיתות במקפיא, חשוב לעטוף כל פיתה בנפרד או לפחות לעטוף היטב את החבילה בשקית אטומה. זה מונע חדירת לחות, התייבשות מהירה וספיגת ריחות ממזונות אחרים במקפיא.
שורה תחתונה: פיתות עדיף לשמור בהקפאה ולא לחשוש, אבל מומלץ לצרוך אותן עד שלושה חודשים מרגע ההקפאה, בטמפרטורה של מינוס 18 מעלות צלזיוס או נמוכה יותר. מעבר לכך הן לא יהפכו למסוכנות, אבל יאבדו את איכותן. בפעם הבאה שתדחפו חבילה למקפיא, כדאי גם לזכור להוציא אותה בזמן.