שנהיה לראש ולא לבטן: מומחית מסבירה כיצד לאכול נכון בראש השנה

תקופת החגים, וראש השנה בפרט, מביאים איתם שינוי בתפריט שיכול להקשות על הדיאטה. אריאנה אורבך, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בקופת חולים כללית בפתח תקווה, מסבירה כיצד ליהנות מהחג באופן בריא

משה כהן צילום: מעריב אונליין
שולחן ראש השנה
שולחן ראש השנה | צילום: מנדי הכטמן, פלאש 90
2
גלריה

אורבך מפרטת את כמות הקלוריות בשורת מאכלים מסורתיים בראש השנה: במנת דג ("גפילטע פיש") יש כ-400-250 קלוריות. במנת בשר בקר במשקל של כ-200 גרם (פרוסה)  - כ-400-300 קלוריות (תלוי בסוג הרוטב). במנת גולש (כ-200 גרם) – כ-300 קלוריות. ברבע עוף צלוי - כ-300 קלוריות. במנת ליפתן פירות בסירופ קערית קטנה - כ-160 קלוריות. בתפוח אדמה מבושל - כ-100-70 קלוריות. בפרוסת עוגת דבש – כ-200 קלוריות. ברימון השוקל כ-300 גרם - כ-378 קלוריות. בכפית דבש – כ-30 קלוריות.

דגים
דגים | צילום: אינגאימג'

עוד היא מציינת, כי בכוס יין יבש יש כ-120 קלוריות, בכוס יין מתוק – כ-162 קלוריות ובכוס מיץ ענבים - כ-160 קלוריות. אורבך מפרטת שורת המלצות לתזונה נכונה: לא לשבור את הדיאטה ולא להתיר כל רסן. ניתן לאכול ממאכלי החג גם באופן מבוקר. להקפיד על שתייה מרובה - לפחות שבע-שמונה כוסות מים או נוזלים דיאטטיים ביום. להימנע מצריכות חטיפים בין הארוחות ובעיקר להתרחק ממתקי החג. להעדיף יין רוזה (כ-95 קלוריות לכוס), על פני יין אדום מתוק (כ-170 קלוריות לכוס).

כמו כן, יש להקפיד על צריכה רבה של ירקות, במקום מאכלים עתירי אנרגיה. בארוחה בשרית, מומלץ להימנע ממאכלים מטוגנים. העדיפו דגים דלי שומן (מקרל, סלמון, סול וטונה) על פני דגים עתירי שומן (אמנון, נסיכת הנילוס ופורל). מומלץ גם לבחור בדג שמשקלו נמוך משום שהוא מכיל פחות אחוזי שומן, כמו למשל, קרפיון שמשקלו עד 300 גרם. להימנע מתוספות פחמימות כלשהן במרק (תפוחי אדמה, אורז וכדומה) , למעט ירקות מבושלים. ולסיום, לנצל את הימים המתאימים לטיולים משפחתיים בחיק הטבע או לפעילות ספורטיבית.

תגיות:
בריאות
/
ראש השנה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף