הפוליפנולים בתה מועילים גם בהפחתת טרשת עורקים, אחת ממחלות הלב וכלי הדם הנפוצות ביותר. שתיית תה באופן קבוע יכולה גם להגן על הלב על ידי הורדת כולסטרול גבוה, הגנה על שריר הלב, הפחתת לחץ דם גבוה, הפחתת דלקת לב ותמיכה ברירית כלי הדם.
נוגדי החמצון בתה מסייעים גם בהפחתת השמנת יתר על ידי האצת חמצון שומן. מחקר מצא כי שתיית תה אולונג הגבירה את חמצון השומן ב-20 אחוז תוך 24 שעות מצריכתו. תרכובות מסוימות בתה משפיעות גם הן על חיידקי המעי ותורמות לשיפור היעילות המטבולית.
תה מסייע בשיפור ניהול רמות הסוכר בדם ומפחית את הסיכון לסוכרת מסוג 2 באמצעות השפעותיו האנטי-דלקתיות ועל ידי הפחתת עמידות לאינסולין. מחקר שנערך בסין מצא כי אנשים ששתו תה שחור באופן קבוע היו בסיכון נמוך ב-45% לפתח סוכרת.
אפיגלוקטכין גאלט, נוגד חמצון המצוי בשפע בתה ירוק, משפר גם הוא את בריאות המוח. תה ירוק מכיל גם שתי חומצות אמינו, תיאנין וארגינין, בעלות השפעות נוגדות לחץ ויכולות להאט עוד יותר את הזדקנות המוח. שתיית תה ירוק באופן קבוע עשויה גם לסייע בהפחתת הסיכון לדמנציה ולירידה קוגניטיבית.