אם רוצים דפי אורז בריאים אז כדאי לשים לב שבחלק מהסופרים יש אפשרות לבחור דפי אורז מלא!! כן כן יש כאלו והערך התזונתי שלהם עדיף בהרבה על דפי האורז הרגילים.
אבל גם הרגילים... לעומת בצק עלים יש לדפי האורז יתרון ברור! אין בהם שומן בכלל, שלא לדבר על השומנים הרוויים והטרנס שיש בבצק עלים. דפי הפילו עשויים מקמח לבן חסר ערך תזונתי, כמו שדפי האורז עשויים מאורז לבן חסר ערך תזונתי. אבל! דפי הפילו מכילים חומרים משמרים, שאינם נמצאים בדפי האורז, ולכן דפי האורז טבעיים יותר ועדיפים יותר.
הנה דוגמה לשדרוג תזונתי בבורקס מעולה – מתכון של נוי כלתי, (באינסטגרם חפשו "נוי במטבח"), כל בורקס אחד כזה 150 קלוריות, 9-10 גרם חלבון, כ-200 מ"ג סידן.
ל"בצק": 8 דפי אורז קטנים קוטר 16 (או אחד בינוני רגיל של 22), חצי כוס חלב סויה, כפית סילאן, מטגנים את התרד במחבת עם מעט שמן זית עד לצמצום. מעבירים לקערה מוסיפים את כל מרכיבים המלית ומערבבים לאיחוד. בקערה גדולה שמים חלב סויה עם סילאן ומערבבים.
טובלים דף אורז אחד בבלילה ל5-8 שניות , מוציאים ומניחים על משטח עבודה (קרש חיתוך או צלחת גדולה). טובלים דף שני ומניחים אותו בחפיפה לראשון , כך שהרבע התחתון של הדף הראשון נמצא על הרבע העליון של השני.
מניחים פס עבה מהמלית בקצה של הדף אורז הראשון - שימו לב להשאיר 2 ס''מ ריקים מכל צד , וגם לא להגזים מידי בכמות. מגלגלים לצורה של סיגר, ואז מחברים את 2 הקצוות לצורה של עיגול/לב. מפזרים מעט שומשום או תבלין בייגל. אופים במטגן אוויר חם משומן מעט על 200 מעלות ל20 דקות. אפשר גם בתנור אבל אז זמן האפייה מעט ארוך יותר.